Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

KazaloPortal Malo Po GalleryLatest imagesIščiRegistriraj sePrijava
Meni

Latest topics
» kratkodlaki border colli
NOV PES - Page 6 EmptyTor Jun 17, 2014 1:10 pm by airedale10

» Mačji triki
NOV PES - Page 6 EmptyPet Mar 08, 2013 5:14 pm by ursa1234

» Nekaj o rodovniku & izbira primernega vzreditelja
NOV PES - Page 6 EmptyČet Feb 28, 2013 5:21 pm by airedale10

» Moje živalce
NOV PES - Page 6 EmptyNed Feb 10, 2013 6:15 pm by airedale10

» Berny
NOV PES - Page 6 EmptySob Jul 21, 2012 3:52 pm by berny&zala

» Labradorec [Labrador Retiever]
NOV PES - Page 6 EmptyPon Jun 25, 2012 3:31 pm by Hov-hov

» Sindy*
NOV PES - Page 6 EmptyPon Jun 18, 2012 9:08 pm by momokika

» How.<3
NOV PES - Page 6 EmptyPon Jun 18, 2012 9:05 pm by momokika

» Piramida
NOV PES - Page 6 EmptyPon Jun 18, 2012 5:45 pm by momokika

NOV PES

Go down 
+17
Katk.
Kopek.
cotton candy
lucy
najchy
yaya
blue
anncii.^^
Maša
husky lover
Alja.
metulchk
friga
tjaša123
Urška
Samojedka Nala
emma**
21 posters
Pojdi na stran : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Next
AvtorSporočilo
emma**
Mlad pes
emma**

Število prispevkov : 419
Kraj : kranj
Registration date : 29/08/2008

NOV PES - Page 6 Empty
ObjavljaNaslov sporočila: Re: NOV PES   NOV PES - Page 6 EmptySre Maj 27, 2009 11:36 pm

hej hvala obema Srečen

ja bolj sem navdušena nad agilityjom kon nad RO- jom.. pa saj jas nebi hodila na agility zaradi zmag in tekmovanj, kjepa!! Obračam oči jas bi hodila za svoje in pasje veselje! všeč mi je ker vsakič z psom vzpostaviš nek prav dober stik Srečen res obožujen agility in opažam da je to to kar bi rada počela skozi življenje Obračam oči in upam da me bo vedno spremljau tudi moj kuža Srečen v bele švicarske ovčarje sem se pa čisto zaljubila Ljubezen

no nasvetov sem prav vesela Wink hvala da mi pomagate Obračam oči Kiss
Nazaj na vrh Go down
Larra
Mladiček
Larra

Število prispevkov : 131
Kraj : Kranj
Registration date : 29/10/2008

NOV PES - Page 6 Empty
ObjavljaNaslov sporočila: Re: NOV PES   NOV PES - Page 6 EmptyČet Maj 28, 2009 11:41 pm

emma...R.O. imajo v Naklem Wink smeh
Pa glede psa....priporočam, da kupiš psa z lažjo konstrukcijo... smeh smeh
Glede na to da si tako drobčkana te bo kakšen husky kar po zraku peljal na sprehod Wink
Še jaz Boni komaj obdržim, če vidi kakšno muco... danes naprimer sem na rolarjih zaradi nje padla, ker je zraven glih en vrabček zletu in gospodična hop za njemu =)
Drugače pa agility je zakon...se mi zdi da je to psu bolj v veselje kot R.O...vsaj moji Obračam oči
Beaglu bi bilo to čisto dolgočasno oz sploh nebi bilo izvedljivo... Zelo težko delaš R.O. s psom, ki ti ne "drži" pozornosti oz, jo hitro izgubi (beri: poleg in te pozorno gleda ves čas)...
Premisli in se doma malo posvetujte kakšni psi so vam ušeč... malo tudi poglej na družino...npr. mojem atiju veliko psov ni všeč kateri so meni ali pa fantu...(borderji so mu "nagravžni" kot pravi, meni so pa prav všeč =) )...
LP Wink
Nazaj na vrh Go down
emma**
Mlad pes
emma**

NOV PES - Page 6 Empty
ObjavljaNaslov sporočila: Re: NOV PES   NOV PES - Page 6 EmptyPet Maj 29, 2009 8:10 am

ja tudi jas imam veliko raje agility Srečen Srečen .. glede pasme pa tako.. pri meni doma imajo vsi (tudi jaz, vendar samo nekatere) radi majhne pse. Lahko bi prekla da je edini velik pes kateri mi je všeč švicarski ovčar, všeč pa so mi tudi srednji (recimo beagelčki Nasmejan ) im nasploh manjši psi (špici so mi všeč Žvižgač Žvižgač ) saj pravim dobro da imam še eno leto časa Smejim se ker tale nakup je res kar naporen Obračam oči smeh morda lahko predlagate kakšno manjšo ali srednjo pasmo (so mi boljši, ker jih imaš lahko povsod sabo, lahko ga bom imala notri, in res, ima larra čisto prav, nočem psa ki me bo peljal na sprehod ampak psa katerega bom na sprehod peljala jaz Nasmejan Nasmejan )
kot pa sem vpazila za agility so zelo dobri sredni ali manši psi (malo opazujem sedaj, ko hodim vsak torek z sestrično na agility Srečen smeh )

no če kdo ve za kakšno manjšo ali srednjo pasmo ki bi bila primerna naj pove (so mi pa šebolj všeč dolgodlaki in vsem v moji family tudi Nasmejan)

HVALA!
Lp. Emma
Nazaj na vrh Go down
cotton candy
Mlad pes
cotton candy

Število prispevkov : 905
Kraj : Škofja Loka
Registration date : 02/05/2008

NOV PES - Page 6 Empty
ObjavljaNaslov sporočila: Re: NOV PES   NOV PES - Page 6 EmptyPet Maj 29, 2009 11:17 am

Citiram :
no če kdo ve za kakšno manjšo ali srednjo pasmo ki bi bila primerna naj pove (so mi pa šebolj všeč dolgodlaki in vsem v moji family tudi Nasmejan)

hihi kot da bi citirala sebe Srečen

za agility so super lažji in eksplozivni psi. sheltie, PRT, špic, kodri, jack russli, NLT, kooikri, BOC, basenji, različni mešančki, papillon (super če je višji od standarda)..
Nazaj na vrh Go down
Larra
Mladiček
Larra

NOV PES - Page 6 Empty
ObjavljaNaslov sporočila: Re: NOV PES   NOV PES - Page 6 EmptyPet Maj 29, 2009 2:07 pm

Ja, res je za agility so veliko bolj primerni manjši psi ali pa veliki z lažjo konstrukcijo... =)
Priporočam ti tollerja ( NOVA SCOTIA DUCK TOLLING RETRIVER ).
http://www.pesjanar.si/forum/index.php/topic,1617.0.html
So srednje velikosti in so prav tako energični in hiperaktivni kot border =) In seveda zelo primerni za agility in tudi R.O. =)
Več si preberi na povezavi (če mi je uspela Sramežljiv Obračam oči ) ker se mi ne da vsega pisati smeh smeh
Je pa nekaj...zaenkrat so samo 3 psi v Sloveniji (natančneje 2 psici in 1 pes) tako da ga boste po vsej vrjetnosti morali iskat v tujino, saj kolikor jaz vem zaenkrat še nobena od "naših" psičk ne bo imela legla...
Aja pa še...NORI so na vodo =)
Še slikce =) Srce Kiss

NOV PES - Page 6 Toller

NOV PES - Page 6 Toller_on_water.215142821_std

NOV PES - Page 6 Der%20Toller%201

NOV PES - Page 6 Der%20Toller%202

NOV PES - Page 6 Der%20Toller%203

NOV PES - Page 6 Calif

LP
Nazaj na vrh Go down
emma**
Mlad pes
emma**

NOV PES - Page 6 Empty
ObjavljaNaslov sporočila: Re: NOV PES   NOV PES - Page 6 EmptyPet Maj 29, 2009 2:23 pm

cotton candy : Nasmejan:D ja saj meni je recimo tudi katjin dancy (šetlandski ovčar) zelo všeč ko je tak drobcen mali dolgodlaki (hehe)
larra: ja res je tale kužek ful lušten.. morda veš za kakšne vzreditelje v tujini (pa če je slučajo, v kakšni od sosednih držav Wink

morda še kakšna pasma ? drugače bom pa kar katji dancerja ukradla Nasmejan (hec)
Nazaj na vrh Go down
metulchk
Mlad pes
metulchk

Število prispevkov : 307

NOV PES - Page 6 Empty
ObjavljaNaslov sporočila: Re: NOV PES   NOV PES - Page 6 EmptyPet Maj 29, 2009 5:49 pm

cotton candy je napisal/a:
Citiram :

hihi kot da bi citirala sebe Srečen

za agility so super lažji in eksplozivni psi. sheltie, PRT, špic, kodri, jack russli, NLT, kooikri, BOC, basenji, različni mešančki, papillon (super če je višji od standarda).[u].
samo ne ni uvažat psov, ki niso po standardu. To je najslabše, kar se lahko naredi - da se že v začetku išče papillona, ki ni papillon Obračam oči Obračam oči Sicer pa velikost sploh ni pogoj za hitrost niti za hiperaktivnost. Petra, veš keri papillon je Podi? No on je ful velik papillon, malo čez standard (ali ravno na zgornji meji nekje), pa je med počasnimi (ampak sta z Špelo vseeno ful pridna smeh). Winny recimo je pa, ko sva še trenirali, kljub svojim 25cm plečne višine (nekje sredina) laufala tako, da je jaz nisem ujela. sploh čez most in palisado.
Sicer se pa strinjam z listo. Mogoče še kak hrt, če ga dobro motiviraš, pa kak schipperke, hrvaški ovčar...

Glede RO-ja. v Naklu so nekje leto nazaj začeli z tečaji, kako je zdaj ne vem. Lahko pa vprašam, če želiš. Imajo pa odličen tečaj RO-ja naši reševalci, ki imajo poligon v Struževem (Kranj). Pa da ne boš mislila, ta 'reševalski' KD sploh ni samo za reševalce. Meni majo ful fino, ker imajo tečaje male šole skozi celo leto, max. 6 psov v skupini, delajo z pozitivno motivacijo, klikerjem... Z Lio po vsej vrjetnosti kmalu začneva tam smeh

Kakorkoli se boš odločila je pa važno predvsem to, iz kakšnega legla vzameš in kakšen je mladič. Wink

lp

p.s - a si ti mogoče od nuše sestra? smeh
Nazaj na vrh Go down
http://www.rozalias.com
emma**
Mlad pes
emma**

NOV PES - Page 6 Empty
ObjavljaNaslov sporočila: Re: NOV PES   NOV PES - Page 6 EmptyPet Maj 29, 2009 5:57 pm

sem ja ti si pa zala ne Nasmejan se mi je zdelo..
Nazaj na vrh Go down
blue
Admin
blue

Število prispevkov : 2439
Registration date : 30/04/2008

NOV PES - Page 6 Empty
ObjavljaNaslov sporočila: Re: NOV PES   NOV PES - Page 6 EmptyPet Maj 29, 2009 6:09 pm

pa tudi kavalirji znajo biti naspidirani,... se mi pa zdi, da je vse odvisno od psa&lastnika in njunega dela. večkrat tudi zaslediš kakega čist nenaspidiranega in ne preveč motiviranega šeltija,prt-ja,papillona, kodra in naprimer enega čist utrganega šicuja. smeh
Nazaj na vrh Go down
Urška
Mlad pes
Urška

Število prispevkov : 4259
Registration date : 04/05/2008

NOV PES - Page 6 Empty
ObjavljaNaslov sporočila: Re: NOV PES   NOV PES - Page 6 EmptyPet Maj 29, 2009 7:10 pm

Poleg naštetih so za agility tudi zelo primerni kelpiji.
Znajo biti zelo hitri. Ampak moraš res pazit pri nakupu, že zaradi značaja.
Evo nekaj primerov v agility-u:
https://www.youtube.com/watch?v=tmt589R_5ZA
https://www.youtube.com/watch?v=Ip-oEu3OeV8
https://www.youtube.com/watch?v=oymIFfU1qBI

Bi pa jaz za v large za agility definitivno borderja. Pa kakšnega hrvata, ampak bi ga že raje za v medium. Za medium pa kot sem rekla, kakšnega hrvata manjšega, šeltija pa morda mudija.
Nazaj na vrh Go down
http://astor.slohosting.com/
emma**
Mlad pes
emma**

NOV PES - Page 6 Empty
ObjavljaNaslov sporočila: Re: NOV PES   NOV PES - Page 6 EmptyPet Maj 29, 2009 8:38 pm

waw .. teli kelpiji so pa prav krasni !!! Waaaaw! Waaaaw! Waaaaw! čeprav sem sedaj prvič zvedela za to pasmo.. Žvižgač

koliko pa je to približno plečna ?
Nazaj na vrh Go down
cotton candy
Mlad pes
cotton candy

NOV PES - Page 6 Empty
ObjavljaNaslov sporočila: Re: NOV PES   NOV PES - Page 6 EmptyPet Maj 29, 2009 9:50 pm

hrti niso preveč kul..res da so hitri, ampak imajo široke ovinke..
Nazaj na vrh Go down
emma**
Mlad pes
emma**

NOV PES - Page 6 Empty
ObjavljaNaslov sporočila: Re: NOV PES   NOV PES - Page 6 EmptyPet Maj 29, 2009 9:51 pm

men nasploh hrti niso kaj prida.. Obračam oči

poznaš kakšnega predstavnika kelpijov?
Nazaj na vrh Go down
Larra
Mladiček
Larra

NOV PES - Page 6 Empty
ObjavljaNaslov sporočila: Re: NOV PES   NOV PES - Page 6 EmptyPet Maj 29, 2009 9:52 pm

Ja, v naklem je tečaj R.O.-ja.
Ali drugače veš za v struževem, kako je z osnovno šolo in izpiti 1 in BBh..?
Drugače pravijo da lahko s tem psa zelo zamoriš ker je to bolj tako na strogo...? Ima kdo izkušnje in mi lahko svetuje? =)
Aja...emma danes sem v naklem zate slikala belo ovčarko Ajo =) Prilepim slike, takoj ko jih dm na računalnik =)
Nazaj na vrh Go down
emma**
Mlad pes
emma**

NOV PES - Page 6 Empty
ObjavljaNaslov sporočila: Re: NOV PES   NOV PES - Page 6 EmptyPet Maj 29, 2009 9:54 pm

oo larra hvala!!1 Kiss
Nazaj na vrh Go down
cotton candy
Mlad pes
cotton candy

NOV PES - Page 6 Empty
ObjavljaNaslov sporočila: Re: NOV PES   NOV PES - Page 6 EmptyPet Maj 29, 2009 10:54 pm

evo pa še slovenski kelpie v ROju: https://www.youtube.com/watch?v=zXVLj-vamco
menda naj bi še avto preskočila smeh norc hihi
Nazaj na vrh Go down
Urška
Mlad pes
Urška

NOV PES - Page 6 Empty
ObjavljaNaslov sporočila: Re: NOV PES   NOV PES - Page 6 EmptyPet Maj 29, 2009 10:57 pm

cotton candy je napisal/a:
evo pa še slovenski kelpie v ROju: https://www.youtube.com/watch?v=zXVLj-vamco
menda naj bi še avto preskočila smeh norc hihi

Ja in to z največjo lahkoto. Vso čast
Nazaj na vrh Go down
tjaša123
Mladiček

Število prispevkov : 281
Registration date : 16/02/2009

NOV PES - Page 6 Empty
ObjavljaNaslov sporočila: Re: NOV PES   NOV PES - Page 6 EmptyPet Maj 29, 2009 11:05 pm

Larra je napisal/a:

Drugače pravijo da lahko s tem psa zelo zamoriš ker je to bolj tako na strogo...? Ima kdo izkušnje in mi lahko svetuje? =)

A to misliš z b-bh iin ostalimi podobnimi programi?? smeh
Nazaj na vrh Go down
http://en.fotoalbum.eu/tjasa_93
Maša
Admin
Maša

Število prispevkov : 3394
Kraj : SlovKonjice
Registration date : 25/03/2008

NOV PES - Page 6 Empty
ObjavljaNaslov sporočila: Re: NOV PES   NOV PES - Page 6 EmptyPet Maj 29, 2009 11:12 pm

A raa je že v 4ki?
Nazaj na vrh Go down
http://dogland.naspletu.com
emma**
Mlad pes
emma**

NOV PES - Page 6 Empty
ObjavljaNaslov sporočila: Re: NOV PES   NOV PES - Page 6 EmptyPet Maj 29, 2009 11:58 pm

ok že vidim kaj bom pa pomoje kar dokončno dobila!! Kiss to bo 99% slovenski kelpi!! prvič sem slišala za to pasmo sedaj bi pa umrla zanj !¨ Obračam oči to mi je rees zakon pes Nasmejan
Nazaj na vrh Go down
Urška
Mlad pes
Urška

NOV PES - Page 6 Empty
ObjavljaNaslov sporočila: Re: NOV PES   NOV PES - Page 6 EmptySob Maj 30, 2009 12:13 am

emma** je napisal/a:
ok že vidim kaj bom pa pomoje kar dokončno dobila!! Kiss to bo 99% slovenski kelpi!! prvič sem slišala za to pasmo sedaj bi pa umrla zanj !¨ Obračam oči to mi je rees zakon pes Nasmejan

am...svetujem ti da pošteno razmisliš o izbiri, ker bo kuža lahko s tabo več kot 10, celo 15 let. Torej ko prvič slišiš za pasmo ne moreš še isti dan reči, to pasmo bom pa jaz imela. Ne gre tako. Dobro se pozanimaj o karakterju, dvomim, da ti je to uspelo v enem dnevu. Znajo biti kelpiji tudi precej mehki v glavi in moraš res paziti kje psa kupiš.
Fajn bi bilo spoznat tudi kakega kelpija (sicer jhi je kar malo v sloveniji pa vseeno), povprašati o izkušnjah in vzgoji lastnike ipd.
Res svetujem, da premisliš in se počasi odločiš, da boš s svojim psom potem preživela najsrečnejša leta.
Kaj pa šola? Zdaj imaš že mogoče veliko časa, ampak kaj pa potem? Si že kaj razmišljala o tem?
Nazaj na vrh Go down
emma**
Mlad pes
emma**

NOV PES - Page 6 Empty
ObjavljaNaslov sporočila: Re: NOV PES   NOV PES - Page 6 EmptySob Maj 30, 2009 11:50 am

čakaj jas imam še eno leto za razmislek Nasmejan to ni bilo mišleno ko t da bo sedaj 100% ta.. samo tako, mišljeno je bilo da mi je res všeč!.. ja bom se pozanimala in v enem letu mislim da imam dovolj časa Wink mi je pa šebolje da imaš kuža več časa!! doni bi tudi lahko živel dolgo pa je nažalost samo 7 let..

glede šole pa res, sepravi bi psa dobila na koncu 8 razreda, takrat bom imela še veliko časa, in namesto tega da bi bila skozi na forumih bom pri kužu. Res bi rada imela kuža, in tudi ko bom na srednji šoli, bi ves čas porabila zanj (kar ga bom pač imela) sem se pa za psa odločila odrečti se vsemu drugemu...

No saj na srečo je še nekaj časa meni v razmislek , tudi glede kelpijev, časa, in drugih stvari..
Nazaj na vrh Go down
Larra
Mladiček
Larra

NOV PES - Page 6 Empty
ObjavljaNaslov sporočila: Re: NOV PES   NOV PES - Page 6 EmptySob Maj 30, 2009 4:31 pm

Tjaša123, ja =)
Na agilityu smo se malo pogovarjali da bi šla jaz še v osnovno šolo naprej (malo sva že naredili in bili zelooo pridni Jezik kažem ), ampak so mi jo nekatere odsvetovale... Pravijo da lahko psa s tem zelo zamoriš ker je tam strogo...
Imam beaglico in nujno rabim odpoklic, ker je to gonič in nevem kaj bo če enkrat naletiva na kakšnega zajčka =)
Sorry za off topic Sramežljiv
Nazaj na vrh Go down
metulchk
Mlad pes
metulchk

Število prispevkov : 307

NOV PES - Page 6 Empty
ObjavljaNaslov sporočila: Re: NOV PES   NOV PES - Page 6 EmptySob Maj 30, 2009 6:16 pm

http://www.klub-vrpk.si/

tole je njihova spletna stran. Meni se zdi, da je tu priprava na bbh boljša kot v naklu. Sicer nikjer še nisem bila, ampak baje je ta nakelski a/bbh tečaj bolj 'zategni-potegni' sistem. V Struževem imajo tudi manjše skupine, izpit se gre pa delat v drug KD(Naklo recimo) .
Ne vem, meni je všeč, kako predstavljajo njihov način dela, pa tudi pse imajo ful lepo vzgojene (lastniki kluba so namreč moji sosedje)...

agilityja pa nimajo. ampak agility v naklu se je pa meni zdel ful fajn smeh

lp
Nazaj na vrh Go down
http://www.rozalias.com
Larra
Mladiček
Larra

NOV PES - Page 6 Empty
ObjavljaNaslov sporočila: Re: NOV PES   NOV PES - Page 6 EmptySob Maj 30, 2009 9:09 pm

Aha, hvala za nasvete =)
Ja sej, tud te moje inštruktorce iz male šole in za agility k smo se pogovarjal so mi odsvetovale...
Bi šla pa zlo tole delat in sem tud pomislila za v struževo =)
Se bom pozanimala... =)
V Naklem je pa agility zakon... =) Andreja ful dobr uči in tud če ne gre probamo na več načinov to naučit oz popravt... Pa tud izkušenj ma velik sej že ful dolg trenira pa je bla že večkrat na svetovnem =)
Aja Emma... =) Evo slikce če mi bo ratal k sm jih dons drugam shranila in da probam... =)
Aja pa če so ti všeč madžarske vižle...drugo leto bomo imeli leglo (pri fantu) =) Če te kaj več zanima o njih pa vprašaj...so zelo fajn in so tud na listi mojih naslednjih psov =)
[img].shrani.si/?16/3r/fxPsjGJ/pic0172.jpg]NOV PES - Page 6 Pic0172[/url][/img]
[img]NOV PES - Page 6 Pic0173[/img]
[img]NOV PES - Page 6 Pic0174[/img]

Pa še Ajka od danes =)
[img]NOV PES - Page 6 Pic0191[/img]
[img]NOV PES - Page 6 Pic0183[/img]
[img]NOV PES - Page 6 Pic0186[/img]
Nazaj na vrh Go down
Sponsored content

NOV PES - Page 6 Empty
ObjavljaNaslov sporočila: Re: NOV PES   NOV PES - Page 6 Empty

Nazaj na vrh Go down