| NOV PES | |
|
+17Katk. Kopek. cotton candy lucy najchy yaya blue anncii.^^ Maša husky lover Alja. metulchk friga tjaša123 Urška Samojedka Nala emma** 21 posters |
|
Avtor | Sporočilo |
---|
emma** Mlad pes
Število prispevkov : 419 Age : 28 Kraj : kranj Registration date : 29/08/2008
| Naslov sporočila: Re: NOV PES Sre Maj 27, 2009 11:36 pm | |
| hej hvala obema ja bolj sem navdušena nad agilityjom kon nad RO- jom.. pa saj jas nebi hodila na agility zaradi zmag in tekmovanj, kjepa!! jas bi hodila za svoje in pasje veselje! všeč mi je ker vsakič z psom vzpostaviš nek prav dober stik res obožujen agility in opažam da je to to kar bi rada počela skozi življenje in upam da me bo vedno spremljau tudi moj kuža v bele švicarske ovčarje sem se pa čisto zaljubila no nasvetov sem prav vesela hvala da mi pomagate | |
|
| |
Larra Mladiček
Število prispevkov : 131 Age : 31 Kraj : Kranj Registration date : 29/10/2008
| Naslov sporočila: Re: NOV PES Čet Maj 28, 2009 11:41 pm | |
| emma...R.O. imajo v Naklem Pa glede psa....priporočam, da kupiš psa z lažjo konstrukcijo... Glede na to da si tako drobčkana te bo kakšen husky kar po zraku peljal na sprehod Še jaz Boni komaj obdržim, če vidi kakšno muco... danes naprimer sem na rolarjih zaradi nje padla, ker je zraven glih en vrabček zletu in gospodična hop za njemu =) Drugače pa agility je zakon...se mi zdi da je to psu bolj v veselje kot R.O...vsaj moji Beaglu bi bilo to čisto dolgočasno oz sploh nebi bilo izvedljivo... Zelo težko delaš R.O. s psom, ki ti ne "drži" pozornosti oz, jo hitro izgubi (beri: poleg in te pozorno gleda ves čas)... Premisli in se doma malo posvetujte kakšni psi so vam ušeč... malo tudi poglej na družino...npr. mojem atiju veliko psov ni všeč kateri so meni ali pa fantu...(borderji so mu "nagravžni" kot pravi, meni so pa prav všeč =) )... LP | |
|
| |
emma** Mlad pes
| Naslov sporočila: Re: NOV PES Pet Maj 29, 2009 8:10 am | |
| ja tudi jas imam veliko raje agility .. glede pasme pa tako.. pri meni doma imajo vsi (tudi jaz, vendar samo nekatere) radi majhne pse. Lahko bi prekla da je edini velik pes kateri mi je všeč švicarski ovčar, všeč pa so mi tudi srednji (recimo beagelčki ) im nasploh manjši psi (špici so mi všeč ) saj pravim dobro da imam še eno leto časa ker tale nakup je res kar naporen morda lahko predlagate kakšno manjšo ali srednjo pasmo (so mi boljši, ker jih imaš lahko povsod sabo, lahko ga bom imala notri, in res, ima larra čisto prav, nočem psa ki me bo peljal na sprehod ampak psa katerega bom na sprehod peljala jaz ) kot pa sem vpazila za agility so zelo dobri sredni ali manši psi (malo opazujem sedaj, ko hodim vsak torek z sestrično na agility ) no če kdo ve za kakšno manjšo ali srednjo pasmo ki bi bila primerna naj pove (so mi pa šebolj všeč dolgodlaki in vsem v moji family tudi ) HVALA! Lp. Emma | |
|
| |
cotton candy Mlad pes
Število prispevkov : 905 Age : 31 Kraj : Škofja Loka Registration date : 02/05/2008
| Naslov sporočila: Re: NOV PES Pet Maj 29, 2009 11:17 am | |
| - Citiram :
- no če kdo ve za kakšno manjšo ali srednjo pasmo ki bi bila primerna naj pove (so mi pa šebolj všeč dolgodlaki in vsem v moji family tudi Nasmejan)
hihi kot da bi citirala sebe za agility so super lažji in eksplozivni psi. sheltie, PRT, špic, kodri, jack russli, NLT, kooikri, BOC, basenji, različni mešančki, papillon (super če je višji od standarda).. | |
|
| |
Larra Mladiček
| Naslov sporočila: Re: NOV PES Pet Maj 29, 2009 2:07 pm | |
| Ja, res je za agility so veliko bolj primerni manjši psi ali pa veliki z lažjo konstrukcijo... =) Priporočam ti tollerja ( NOVA SCOTIA DUCK TOLLING RETRIVER ). http://www.pesjanar.si/forum/index.php/topic,1617.0.htmlSo srednje velikosti in so prav tako energični in hiperaktivni kot border =) In seveda zelo primerni za agility in tudi R.O. =) Več si preberi na povezavi (če mi je uspela ) ker se mi ne da vsega pisati Je pa nekaj...zaenkrat so samo 3 psi v Sloveniji (natančneje 2 psici in 1 pes) tako da ga boste po vsej vrjetnosti morali iskat v tujino, saj kolikor jaz vem zaenkrat še nobena od "naših" psičk ne bo imela legla... Aja pa še...NORI so na vodo =) Še slikce =) LP | |
|
| |
emma** Mlad pes
| Naslov sporočila: Re: NOV PES Pet Maj 29, 2009 2:23 pm | |
| cotton candy : :D ja saj meni je recimo tudi katjin dancy (šetlandski ovčar) zelo všeč ko je tak drobcen mali dolgodlaki (hehe) larra: ja res je tale kužek ful lušten.. morda veš za kakšne vzreditelje v tujini (pa če je slučajo, v kakšni od sosednih držav morda še kakšna pasma ? drugače bom pa kar katji dancerja ukradla (hec) | |
|
| |
metulchk Mlad pes
Število prispevkov : 307 Age : 30 Kraj : Kranj Registration date : 02/05/2008
| Naslov sporočila: Re: NOV PES Pet Maj 29, 2009 5:49 pm | |
| - cotton candy je napisal/a:
-
- Citiram :
- no če kdo ve za kakšno manjšo ali srednjo pasmo ki bi bila primerna naj pove (so mi pa šebolj všeč dolgodlaki in vsem v moji family tudi Nasmejan)
hihi kot da bi citirala sebe
za agility so super lažji in eksplozivni psi. sheltie, PRT, špic, kodri, jack russli, NLT, kooikri, BOC, basenji, različni mešančki, papillon (super če je višji od standarda).[u]. samo ne ni uvažat psov, ki niso po standardu. To je najslabše, kar se lahko naredi - da se že v začetku išče papillona, ki ni papillon Sicer pa velikost sploh ni pogoj za hitrost niti za hiperaktivnost. Petra, veš keri papillon je Podi? No on je ful velik papillon, malo čez standard (ali ravno na zgornji meji nekje), pa je med počasnimi (ampak sta z Špelo vseeno ful pridna ). Winny recimo je pa, ko sva še trenirali, kljub svojim 25cm plečne višine (nekje sredina) laufala tako, da je jaz nisem ujela. sploh čez most in palisado. Sicer se pa strinjam z listo. Mogoče še kak hrt, če ga dobro motiviraš, pa kak schipperke, hrvaški ovčar... Glede RO-ja. v Naklu so nekje leto nazaj začeli z tečaji, kako je zdaj ne vem. Lahko pa vprašam, če želiš. Imajo pa odličen tečaj RO-ja naši reševalci, ki imajo poligon v Struževem (Kranj). Pa da ne boš mislila, ta 'reševalski' KD sploh ni samo za reševalce. Meni majo ful fino, ker imajo tečaje male šole skozi celo leto, max. 6 psov v skupini, delajo z pozitivno motivacijo, klikerjem... Z Lio po vsej vrjetnosti kmalu začneva tam Kakorkoli se boš odločila je pa važno predvsem to, iz kakšnega legla vzameš in kakšen je mladič. lp p.s - a si ti mogoče od nuše sestra? | |
|
| |
emma** Mlad pes
| Naslov sporočila: Re: NOV PES Pet Maj 29, 2009 5:57 pm | |
| sem ja ti si pa zala ne se mi je zdelo.. | |
|
| |
blue Admin
Število prispevkov : 2439 Age : 28 Registration date : 30/04/2008
| Naslov sporočila: Re: NOV PES Pet Maj 29, 2009 6:09 pm | |
| pa tudi kavalirji znajo biti naspidirani,... se mi pa zdi, da je vse odvisno od psa&lastnika in njunega dela. večkrat tudi zaslediš kakega čist nenaspidiranega in ne preveč motiviranega šeltija,prt-ja,papillona, kodra in naprimer enega čist utrganega šicuja. | |
|
| |
Urška Mlad pes
Število prispevkov : 4259 Age : 28 Registration date : 04/05/2008
| Naslov sporočila: Re: NOV PES Pet Maj 29, 2009 7:10 pm | |
| | |
|
| |
emma** Mlad pes
| Naslov sporočila: Re: NOV PES Pet Maj 29, 2009 8:38 pm | |
| waw .. teli kelpiji so pa prav krasni !!! čeprav sem sedaj prvič zvedela za to pasmo.. koliko pa je to približno plečna ? | |
|
| |
cotton candy Mlad pes
Število prispevkov : 905 Age : 31 Kraj : Škofja Loka Registration date : 02/05/2008
| Naslov sporočila: Re: NOV PES Pet Maj 29, 2009 9:50 pm | |
| hrti niso preveč kul..res da so hitri, ampak imajo široke ovinke.. | |
|
| |
emma** Mlad pes
| Naslov sporočila: Re: NOV PES Pet Maj 29, 2009 9:51 pm | |
| men nasploh hrti niso kaj prida.. poznaš kakšnega predstavnika kelpijov? | |
|
| |
Larra Mladiček
| Naslov sporočila: Re: NOV PES Pet Maj 29, 2009 9:52 pm | |
| Ja, v naklem je tečaj R.O.-ja. Ali drugače veš za v struževem, kako je z osnovno šolo in izpiti 1 in BBh..? Drugače pravijo da lahko s tem psa zelo zamoriš ker je to bolj tako na strogo...? Ima kdo izkušnje in mi lahko svetuje? =) Aja...emma danes sem v naklem zate slikala belo ovčarko Ajo =) Prilepim slike, takoj ko jih dm na računalnik =) | |
|
| |
emma** Mlad pes
| Naslov sporočila: Re: NOV PES Pet Maj 29, 2009 9:54 pm | |
| oo larra hvala!!1 | |
|
| |
cotton candy Mlad pes
| Naslov sporočila: Re: NOV PES Pet Maj 29, 2009 10:54 pm | |
| | |
|
| |
Urška Mlad pes
| Naslov sporočila: Re: NOV PES Pet Maj 29, 2009 10:57 pm | |
| | |
|
| |
tjaša123 Mladiček
Število prispevkov : 281 Age : 31 Kraj : Škofja Loka Registration date : 16/02/2009
| Naslov sporočila: Re: NOV PES Pet Maj 29, 2009 11:05 pm | |
| - Larra je napisal/a:
Drugače pravijo da lahko s tem psa zelo zamoriš ker je to bolj tako na strogo...? Ima kdo izkušnje in mi lahko svetuje? =)
A to misliš z b-bh iin ostalimi podobnimi programi?? | |
|
| |
Maša Admin
Število prispevkov : 3394 Age : 28 Kraj : SlovKonjice Registration date : 25/03/2008
| Naslov sporočila: Re: NOV PES Pet Maj 29, 2009 11:12 pm | |
| | |
|
| |
emma** Mlad pes
| Naslov sporočila: Re: NOV PES Pet Maj 29, 2009 11:58 pm | |
| ok že vidim kaj bom pa pomoje kar dokončno dobila!! to bo 99% slovenski kelpi!! prvič sem slišala za to pasmo sedaj bi pa umrla zanj !¨ to mi je rees zakon pes | |
|
| |
Urška Mlad pes
| Naslov sporočila: Re: NOV PES Sob Maj 30, 2009 12:13 am | |
| - emma** je napisal/a:
- ok že vidim kaj bom pa pomoje kar dokončno dobila!! to bo 99% slovenski kelpi!! prvič sem slišala za to pasmo sedaj bi pa umrla zanj !¨ to mi je rees zakon pes
am...svetujem ti da pošteno razmisliš o izbiri, ker bo kuža lahko s tabo več kot 10, celo 15 let. Torej ko prvič slišiš za pasmo ne moreš še isti dan reči, to pasmo bom pa jaz imela. Ne gre tako. Dobro se pozanimaj o karakterju, dvomim, da ti je to uspelo v enem dnevu. Znajo biti kelpiji tudi precej mehki v glavi in moraš res paziti kje psa kupiš. Fajn bi bilo spoznat tudi kakega kelpija (sicer jhi je kar malo v sloveniji pa vseeno), povprašati o izkušnjah in vzgoji lastnike ipd. Res svetujem, da premisliš in se počasi odločiš, da boš s svojim psom potem preživela najsrečnejša leta. Kaj pa šola? Zdaj imaš že mogoče veliko časa, ampak kaj pa potem? Si že kaj razmišljala o tem? | |
|
| |
emma** Mlad pes
| Naslov sporočila: Re: NOV PES Sob Maj 30, 2009 11:50 am | |
| čakaj jas imam še eno leto za razmislek to ni bilo mišleno ko t da bo sedaj 100% ta.. samo tako, mišljeno je bilo da mi je res všeč!.. ja bom se pozanimala in v enem letu mislim da imam dovolj časa mi je pa šebolje da imaš kuža več časa!! doni bi tudi lahko živel dolgo pa je nažalost samo 7 let.. glede šole pa res, sepravi bi psa dobila na koncu 8 razreda, takrat bom imela še veliko časa, in namesto tega da bi bila skozi na forumih bom pri kužu. Res bi rada imela kuža, in tudi ko bom na srednji šoli, bi ves čas porabila zanj (kar ga bom pač imela) sem se pa za psa odločila odrečti se vsemu drugemu... No saj na srečo je še nekaj časa meni v razmislek , tudi glede kelpijev, časa, in drugih stvari.. | |
|
| |
Larra Mladiček
| Naslov sporočila: Re: NOV PES Sob Maj 30, 2009 4:31 pm | |
| Tjaša123, ja =) Na agilityu smo se malo pogovarjali da bi šla jaz še v osnovno šolo naprej (malo sva že naredili in bili zelooo pridni ), ampak so mi jo nekatere odsvetovale... Pravijo da lahko psa s tem zelo zamoriš ker je tam strogo... Imam beaglico in nujno rabim odpoklic, ker je to gonič in nevem kaj bo če enkrat naletiva na kakšnega zajčka =) Sorry za off topic | |
|
| |
metulchk Mlad pes
Število prispevkov : 307 Age : 30 Kraj : Kranj Registration date : 02/05/2008
| Naslov sporočila: Re: NOV PES Sob Maj 30, 2009 6:16 pm | |
| http://www.klub-vrpk.si/ tole je njihova spletna stran. Meni se zdi, da je tu priprava na bbh boljša kot v naklu. Sicer nikjer še nisem bila, ampak baje je ta nakelski a/bbh tečaj bolj 'zategni-potegni' sistem. V Struževem imajo tudi manjše skupine, izpit se gre pa delat v drug KD(Naklo recimo) . Ne vem, meni je všeč, kako predstavljajo njihov način dela, pa tudi pse imajo ful lepo vzgojene (lastniki kluba so namreč moji sosedje)... agilityja pa nimajo. ampak agility v naklu se je pa meni zdel ful fajn lp | |
|
| |
Larra Mladiček
| Naslov sporočila: Re: NOV PES Sob Maj 30, 2009 9:09 pm | |
| Aha, hvala za nasvete =) Ja sej, tud te moje inštruktorce iz male šole in za agility k smo se pogovarjal so mi odsvetovale... Bi šla pa zlo tole delat in sem tud pomislila za v struževo =) Se bom pozanimala... =) V Naklem je pa agility zakon... =) Andreja ful dobr uči in tud če ne gre probamo na več načinov to naučit oz popravt... Pa tud izkušenj ma velik sej že ful dolg trenira pa je bla že večkrat na svetovnem =) Aja Emma... =) Evo slikce če mi bo ratal k sm jih dons drugam shranila in da probam... =) Aja pa če so ti všeč madžarske vižle...drugo leto bomo imeli leglo (pri fantu) =) Če te kaj več zanima o njih pa vprašaj...so zelo fajn in so tud na listi mojih naslednjih psov =) [img].shrani.si/?16/3r/fxPsjGJ/pic0172.jpg] [/url][/img] [img] [/img] [img] [/img] Pa še Ajka od danes =) [img] [/img] [img] [/img] [img] [/img] | |
|
| |
Sponsored content
| Naslov sporočila: Re: NOV PES | |
| |
|
| |
| NOV PES | |
|