Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

KazaloPortal Malo Po GalleryLatest imagesIščiRegistriraj sePrijava
Meni

Latest topics
» kratkodlaki border colli
Kako naučim vajo ''spusti'' - Page 2 EmptyTor Jun 17, 2014 1:10 pm by airedale10

» Mačji triki
Kako naučim vajo ''spusti'' - Page 2 EmptyPet Mar 08, 2013 5:14 pm by ursa1234

» Nekaj o rodovniku & izbira primernega vzreditelja
Kako naučim vajo ''spusti'' - Page 2 EmptyČet Feb 28, 2013 5:21 pm by airedale10

» Moje živalce
Kako naučim vajo ''spusti'' - Page 2 EmptyNed Feb 10, 2013 6:15 pm by airedale10

» Berny
Kako naučim vajo ''spusti'' - Page 2 EmptySob Jul 21, 2012 3:52 pm by berny&zala

» Labradorec [Labrador Retiever]
Kako naučim vajo ''spusti'' - Page 2 EmptyPon Jun 25, 2012 3:31 pm by Hov-hov

» Sindy*
Kako naučim vajo ''spusti'' - Page 2 EmptyPon Jun 18, 2012 9:08 pm by momokika

» How.<3
Kako naučim vajo ''spusti'' - Page 2 EmptyPon Jun 18, 2012 9:05 pm by momokika

» Piramida
Kako naučim vajo ''spusti'' - Page 2 EmptyPon Jun 18, 2012 5:45 pm by momokika

Kako naučim vajo ''spusti''

Go down 
+9
Samojedka Nala
Kopek.
Maša
najchy
Alja.
Urška
Katek
blue
Balu
13 posters
Pojdi na stran : Previous  1, 2
AvtorSporočilo
Urška
Mlad pes
Urška

Število prispevkov : 4259
Registration date : 04/05/2008

Kako naučim vajo ''spusti'' - Page 2 Empty
ObjavljaNaslov sporočila: Re: Kako naučim vajo ''spusti''   Kako naučim vajo ''spusti'' - Page 2 EmptyNed Mar 07, 2010 11:48 am

Ampak ona pravi, da je važen le cilj, ne kako se ga doseže. Torej po logiki ni važno tudi ali je poz. motivacija ali ne, saj to ni važno.
Nisem šla brati vsega, ampak če pa je mišljeno, da ni važno kako se ga doseže, a more biti poz. motivacija?? Potem pa je tisti stavek vseeno čisto zgrešen.
In bolečina je bolečina, pa ni važno s čim je povzročena, ampak poz. motivacija pa to definitivno ni. Vsaj zame.
Nazaj na vrh Go down
http://astor.slohosting.com/
cotton candy
Mlad pes
cotton candy

Število prispevkov : 905
Kraj : Škofja Loka
Registration date : 02/05/2008

ObjavljaNaslov sporočila: Re: Kako naučim vajo ''spusti''   Kako naučim vajo ''spusti'' - Page 2 EmptyNed Mar 07, 2010 1:33 pm

Mja, pozitivne metode so v našem društvu večinoma le tuj pojem.. Obračam oči oz. se jih napačno definira.
Nazaj na vrh Go down
airedale10
Mladiček
airedale10

Število prispevkov : 96
Registration date : 02/01/2010

ObjavljaNaslov sporočila: Re: Kako naučim vajo ''spusti''   Kako naučim vajo ''spusti'' - Page 2 EmptyNed Mar 07, 2010 3:47 pm

Ena od metod je da psu ko drži igračo ponudiš priboljšek, tisti trenutek ko bo spustil rečeš ukaz pusti in ga nagradiš, bolj priporočljivo je da z drugim priboljškom kor+t s tistim ki si mu ga ponudil prej.
Nazaj na vrh Go down
cotton candy
Mlad pes
cotton candy

ObjavljaNaslov sporočila: Re: Kako naučim vajo ''spusti''   Kako naučim vajo ''spusti'' - Page 2 EmptyNed Mar 07, 2010 3:59 pm

rebeka10 je napisal/a:
Ena od metod je da psu ko drži igračo ponudiš priboljšek, tisti trenutek ko bo spustil rečeš ukaz pusti in ga nagradiš, bolj priporočljivo je da z drugim priboljškom kor+t s tistim ki si mu ga ponudil prej.

To je že omenjeno Wink sicer pa naj bi se pa povelja dodajalo takrat, ko pes ve, kaj se od njega želi..
Nazaj na vrh Go down
airedale10
Mladiček
airedale10

ObjavljaNaslov sporočila: Re: Kako naučim vajo ''spusti''   Kako naučim vajo ''spusti'' - Page 2 EmptyNed Mar 07, 2010 4:03 pm

Nisem šla brat cele teme pa nisem videla.
Nazaj na vrh Go down
tjaša123
Mladiček

Število prispevkov : 281
Registration date : 16/02/2009

ObjavljaNaslov sporočila: Re: Kako naučim vajo ''spusti''   Kako naučim vajo ''spusti'' - Page 2 EmptyPon Mar 08, 2010 6:17 pm

[quote="Urška"]
tjaša123 je napisal/a:
Ah ja... zame je važen cilj, ne kako se ga doseže. quote]

Ojoj no. Torej povsem podpiraš tudi električne ovratnice? Ker je seveda, važen le cilj..
Da o čem hujšem sploh ne govorim.

Ja seveda, ne mine dan ko psu ne spustim malo štroma v telo, in ga premlatim tako, da ga komaj ohranim pri življenju. Moj terierček ima 365 dni na leto na sebi bodečko, ampak ne navadne, temveč tisto z bodicami. In kaj bo meni hrana, igrača, če pa imam bodečko. Obožujem maltreteranje psov, verjetno zatradi lastnih neuspehov, zgražam se nad svojim psom, ki me ne upa pogledati in hodi 30 km okoli mene. Še malo pa bomo imeli doma pse take kot tisti 3 bullmastifi. Neodgovoren lastnik, krvoločen pes. In bogi moj drugi pes, ki ima že skoraj 10 let na sebi zatezno vratnico in to dan za dnem. Joj sem grozna!
Nazaj na vrh Go down
http://en.fotoalbum.eu/tjasa_93
airedale10
Mladiček
airedale10

ObjavljaNaslov sporočila: Re: Kako naučim vajo ''spusti''   Kako naučim vajo ''spusti'' - Page 2 EmptyPon Mar 08, 2010 6:23 pm

Sej forumi so zato da poveš svoja mnenja.Druge forumašice so povedale da se njim osebno ta tvoj način mišljenja ne zdi v redu.Jaz mislim da je psa boljše učiti z pozitivno motivacijo.In ne jemlji vse kot tvoje kritiziranje Zmeden .
Nazaj na vrh Go down
cotton candy
Mlad pes
cotton candy

ObjavljaNaslov sporočila: Re: Kako naučim vajo ''spusti''   Kako naučim vajo ''spusti'' - Page 2 EmptyPon Mar 08, 2010 8:44 pm

Da podpiraš bodečke ne pomeni dejansko to, da jo uporabljaš na svojem psu. In kakšne so še lahko, če ne z bodicami Ne vem ??
Pes služi človeku, 100% poslušni so tudi tisti na katerih se uporablja stare metode cukanja, bodečk, , ščipanja, polivanja z vodo in ne vem še kaj, tega ne dvomim, vendar pa se govori o vezi med človekom in psom, koliko nepotrebnega stresa se lahko na tak način povzroči (ki ga mi btw niti ne zaznamo), zakaj nas pes sploh uboga - ali zato ker si nadvse želi sodelovati z nami ali ker ve, da nima druge možnosti, saj bo v nasprotnem primeru kaznovan ali bo občutil bolečino. That's the point and the difference Wink Ali nam pes služi zato, ker se nas boji ali ker uživa z nami, ali je za nekaj nagrajen, ker je ustrezno premislil in naredil tisto kar mu ne prinese nekaj slabega ali zato ker je sprva izbral ustreznejšo in nam (ne njemu) ljubšo možnost? V vseh metodah, katere imajo zagovarjanje z moje strani, gre za obojestransko zaupanje mes psom in lastnikom, ki se ga ne da doseči z nobenim cukom, zbadanjem itd. Načinov je nešteto, razumeti psa pa ni tako lahko.
Sem verjela, verjamem in vedno bom, da se s pozitivnimi stvarmi pride dlje in vedno do uspeha ali pa kakor hočeš cilja, medtem ko je obratno lahko zelo kočljiva stvar, tako v humanosti kot lahko kaj kmalu privede do nezaželenih vedenj/dejanj oz. ima kontra učinke.
Nazaj na vrh Go down
Sponsored content

ObjavljaNaslov sporočila: Re: Kako naučim vajo ''spusti''   Kako naučim vajo ''spusti'' - Page 2 Empty

Nazaj na vrh Go down

Kako naučim vajo ''spusti''
Nazaj na vrh 
Stran 2 od 2Pojdi na stran : Previous  1, 2
 Similar topics
-
» Kako pes pije vodo
» Kako narediti avatar
» Kako nastaviti rojstne dneve na Kolendarju?
» Trikec "Spusti"