Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

KazaloPortal Malo Po GalleryLatest imagesIščiRegistriraj sePrijava
Meni

Latest topics
» kratkodlaki border colli
Potrebščine pred nakupom [''posebne'' stvari za nove domovalce v vašem domu] EmptyTor Jun 17, 2014 1:10 pm by airedale10

» Mačji triki
Potrebščine pred nakupom [''posebne'' stvari za nove domovalce v vašem domu] EmptyPet Mar 08, 2013 5:14 pm by ursa1234

» Nekaj o rodovniku & izbira primernega vzreditelja
Potrebščine pred nakupom [''posebne'' stvari za nove domovalce v vašem domu] EmptyČet Feb 28, 2013 5:21 pm by airedale10

» Moje živalce
Potrebščine pred nakupom [''posebne'' stvari za nove domovalce v vašem domu] EmptyNed Feb 10, 2013 6:15 pm by airedale10

» Berny
Potrebščine pred nakupom [''posebne'' stvari za nove domovalce v vašem domu] EmptySob Jul 21, 2012 3:52 pm by berny&zala

» Labradorec [Labrador Retiever]
Potrebščine pred nakupom [''posebne'' stvari za nove domovalce v vašem domu] EmptyPon Jun 25, 2012 3:31 pm by Hov-hov

» Sindy*
Potrebščine pred nakupom [''posebne'' stvari za nove domovalce v vašem domu] EmptyPon Jun 18, 2012 9:08 pm by momokika

» How.<3
Potrebščine pred nakupom [''posebne'' stvari za nove domovalce v vašem domu] EmptyPon Jun 18, 2012 9:05 pm by momokika

» Piramida
Potrebščine pred nakupom [''posebne'' stvari za nove domovalce v vašem domu] EmptyPon Jun 18, 2012 5:45 pm by momokika

Potrebščine pred nakupom [''posebne'' stvari za nove domovalce v vašem domu]

Go down 
3 posters
AvtorSporočilo
blue
Admin
blue

Število prispevkov : 2439
Registration date : 30/04/2008

Potrebščine pred nakupom [''posebne'' stvari za nove domovalce v vašem domu] Empty
ObjavljaNaslov sporočila: Potrebščine pred nakupom [''posebne'' stvari za nove domovalce v vašem domu]   Potrebščine pred nakupom [''posebne'' stvari za nove domovalce v vašem domu] EmptyPet Maj 09, 2008 10:12 pm

Naštela bom par najpomembnejših stvari, ki jih je potrebno kupiti preden pride kuža v nov dom.

-Košarica,ležišče
-Glavnk
-Posodvica za hrano
-Posodica za vodo
-Flexi
-Navaden povodec
-Ovratnico (za začetek ovratnico ker bojda ''ukrivi'' hrbtenico)
-Glavnik
-Škarjice za nohte
-Obesek, ki ga damo na ovratnico z našim naslovom in imenom kužka
-Igračke
-Priboljške
-Transporter

Glede hrane pa se pozanimajte kako hrano je dobival vaš kuža pri vzreditelju.
Za prve krizne dni prosite vzreditelja za kako deko, ki ima vonj po bratcih,sestricah,mamici...

Če sem še kaj pozabila ali napačno povedala me prosim popravite oziroma dodajte svoje mišlenje Nasmejan
Nazaj na vrh Go down
Zoya
Mladiček
Zoya

Število prispevkov : 113
Kraj : Mislinja
Registration date : 09/05/2008

Potrebščine pred nakupom [''posebne'' stvari za nove domovalce v vašem domu] Empty
ObjavljaNaslov sporočila: Re: Potrebščine pred nakupom [''posebne'' stvari za nove domovalce v vašem domu]   Potrebščine pred nakupom [''posebne'' stvari za nove domovalce v vašem domu] EmptyPet Maj 09, 2008 10:24 pm

Hay,
za flexi je rečeno, da je priporočena uporaba po 1 letu, ko se kosti do konca razvijejo, minimum starosti je 8 mesecov.
Potrebujeta se 2 povodca: 2 metra in krajši, ki ne vem koliko meri. Dva se potrebujeta za učenje odpoklica (najprej na krajšem, kasneje na daljšem, na koncu pa brez).
Košare oz. ležišča ni potrebno, če imamo transporter oz. box, ker psiček lahko tam spi in je notri, ko je sam doma, da ne uniči stanovanje. Če pa nimamo trasporterja ali boxa je priporočena ograja za mladičke.
Poleg glavnika seveda potrebujemo tudi krtačo.
Oprsnica je lahko škodljiva za mladičke, zato jo je priporočeno uporabljati po 1 letu ko se kosti do konca razvijejo.
Potrebujemo še pinceto za odstranjevanje klopov, šampon, ker se mladički radi povaljajo po svinjariji in jih je treba skopati in seveda jih je treba navaditi na vodo ter šampon.
Potrebujemo tudi ščetko in pasto za zobe, da mu zobke očistimu in ga navadimo na ščetkanje ter pregledovanje zobkov pri veterinarju in na različnih ocenjevanjih.
Potrebujemo tudi kliker, da bomo psa sploh kaj naučili.
lp,
Anja
Nazaj na vrh Go down
http://zoya.naspletu.com
blue
Admin
blue

Število prispevkov : 2439
Registration date : 30/04/2008

ObjavljaNaslov sporočila: Re: Potrebščine pred nakupom [''posebne'' stvari za nove domovalce v vašem domu]   Potrebščine pred nakupom [''posebne'' stvari za nove domovalce v vašem domu] EmptyPet Maj 09, 2008 10:29 pm

Uhh..sem pa miljon stvari izpustila pa sem še študirala. Glede tega kje pač mladiček spi in počiva, ko nas ni doma nisem za transporter. Pri Capiju smo kupili tako ''kletko'' ki je bila široka 4m in dolga 4m. Tam je imel planice za lulat vodo,hrano,ležišče in igrače. Pozneje smo naredili taki notranji box v hiši (zgradili tako novo za box veliko sobo) kjer počiva, ko nas ni ker samega enostavno ne morem pustiti.

Kliker pa ni nujno potreben pripomoček..je pe priporočljivo. Se ''lažje'' uči. Čeprav odvisno od posameznega psa Nasmejan
Nazaj na vrh Go down
Maša
Admin
Maša

Število prispevkov : 3394
Kraj : SlovKonjice
Registration date : 25/03/2008

ObjavljaNaslov sporočila: Re: Potrebščine pred nakupom [''posebne'' stvari za nove domovalce v vašem domu]   Potrebščine pred nakupom [''posebne'' stvari za nove domovalce v vašem domu] EmptySob Maj 10, 2008 8:54 am

Kliker je potreben če se zdi lastniku prav, da se bo pes lažje učil. Če ne, pač učiš brez klikerja, ampak mi je kliker dosti pomagal in jaz sem za kliker. Ni pa nujna oprema. Wink Če imaš namen ščetkati zobe, kupiš pasto, naprstnik in ščetko, ni pa nujno, nekateri nočejo, pa jim raje kopujejo tiste kosti ki čistijo zobe. Nekateri govorijo, zakaj bi jim pa ščetkali zobe, če ima čisto bele. Jaz sem mnenja za ščetkanje zob, ker po četrtem letu se začne na zobke nabirati gniloba.. Torej, zobje postanejo rjavi. Sama nimam težav ker mu ščetkam zobke. Pa tisti ki govorijo, da je treba zaradi zadaha umivati zobe, se ne strinjam, ker če ima zadah, potem mu hrana ne ustreza, torej, zamenjati morajo hrano. Wink
Nazaj na vrh Go down
http://dogland.naspletu.com
Zoya
Mladiček
Zoya

Število prispevkov : 113
Kraj : Mislinja
Registration date : 09/05/2008

ObjavljaNaslov sporočila: Re: Potrebščine pred nakupom [''posebne'' stvari za nove domovalce v vašem domu]   Potrebščine pred nakupom [''posebne'' stvari za nove domovalce v vašem domu] EmptySob Maj 10, 2008 10:03 am

Hay,
za kliker je bil samo hec, ampak dobro je, da nekatere na to opomnimo.
Ščetka in pasta sta potrebni, tiste kosti večkrat ne pomagajo in če ima pes občutljivo dlesen in/ali zobovje to sploh ni primerno za njega, za takšne pse je treba kupiti gumijasto ščetko, ki se da na prst. Sploh pa za mladičke te kosti niso najbolj primerne, ker imajo zelo krhke zobke in si jih lahko polomijo, prav tako poškodujejo dlesni.
lp,
Anja
Nazaj na vrh Go down
http://zoya.naspletu.com
Maša
Admin
Maša

Število prispevkov : 3394
Kraj : SlovKonjice
Registration date : 25/03/2008

ObjavljaNaslov sporočila: Re: Potrebščine pred nakupom [''posebne'' stvari za nove domovalce v vašem domu]   Potrebščine pred nakupom [''posebne'' stvari za nove domovalce v vašem domu] EmptySob Maj 10, 2008 1:47 pm

Ja tako mehko ščetko ki se da naprst imenujemo naprstnik. Wink
Nazaj na vrh Go down
http://dogland.naspletu.com
Sponsored content

ObjavljaNaslov sporočila: Re: Potrebščine pred nakupom [''posebne'' stvari za nove domovalce v vašem domu]   Potrebščine pred nakupom [''posebne'' stvari za nove domovalce v vašem domu] Empty

Nazaj na vrh Go down

Potrebščine pred nakupom [''posebne'' stvari za nove domovalce v vašem domu]
Nazaj na vrh 
Stran 1 od 1
 Similar topics
-
» Strah pred pokanjem