Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

KazaloPortal Malo Po GalleryLatest imagesIščiRegistriraj sePrijava
Meni

Latest topics
» kratkodlaki border colli
Strah pred pokanjem EmptyTor Jun 17, 2014 1:10 pm by airedale10

» Mačji triki
Strah pred pokanjem EmptyPet Mar 08, 2013 5:14 pm by ursa1234

» Nekaj o rodovniku & izbira primernega vzreditelja
Strah pred pokanjem EmptyČet Feb 28, 2013 5:21 pm by airedale10

» Moje živalce
Strah pred pokanjem EmptyNed Feb 10, 2013 6:15 pm by airedale10

» Berny
Strah pred pokanjem EmptySob Jul 21, 2012 3:52 pm by berny&zala

» Labradorec [Labrador Retiever]
Strah pred pokanjem EmptyPon Jun 25, 2012 3:31 pm by Hov-hov

» Sindy*
Strah pred pokanjem EmptyPon Jun 18, 2012 9:08 pm by momokika

» How.<3
Strah pred pokanjem EmptyPon Jun 18, 2012 9:05 pm by momokika

» Piramida
Strah pred pokanjem EmptyPon Jun 18, 2012 5:45 pm by momokika

Strah pred pokanjem

Go down 
+7
blue
najchy
Urška
Westi
husky lover
friga
Maša
11 posters
AvtorSporočilo
Maša
Admin
Maša

Število prispevkov : 3394
Kraj : SlovKonjice
Registration date : 25/03/2008

Strah pred pokanjem Empty
ObjavljaNaslov sporočila: Strah pred pokanjem   Strah pred pokanjem EmptySob Apr 11, 2009 6:20 pm

Res ne vem kam naj dam to temo. pa saj je vseeno.

Ne vem kaj naj naredim, že cel dan sem na telefonu pa kličem veterinarje. Mi je kar hudem stanju. Noče pit, noče hodit, začne cvilit in kraspat če jo hočem nest ven (ter se seveda upira) - razlog je pač veliko nočno pokanje.
Na začetku je bilo tako, da smo se usi delali kot, da ni nič ko je začelo pokat (pač kot ponavadi), ampak vedno bolj konec dneva je, huje je. Prej se je pomirila, sedaj pa ko sem jo hotela ven nest na wc pa je cela v "šoku". Je na začetku mela odprte oči in bla zvita v klobčič in se tresla. Potem sem jo nesl v hladnejšo sobo, kjer je tudi postelja in sem prinesla zraven nje stvari ki jih dobro pozna in ji dajejo toplino, ter se lahko sprosti, na radio smo dali klasiko [je en vet. reku, da to pomirja] in je pol zaspala. Zej pa spet... :/
Smo klicali v Slov. Bistrico, Slov. Konjice, Topoljščico in v eno kliniko v Celju, pa jim je povsod zmanjkalo te mešanice, da psa pomiri. Vet v Topoljščici je bil še nekako najboljši in nam še svetoval par stvari, ki smo jih poskusili najbolje upoštevati..
Strah me je da bo dehidrirala oz. da je čisto na poti k temu, ima svetlejšo dlesen, vratna koža se čisto počasi krči v položaj prvotne pozicije... itd. Sem jo silila, da pije, vmes čakala da sama pije, ji dajala iz roke pit (to je še nekako najbolj pila), pa pit sem ji dala iz različnih posodic (plastika, steklo, navadna železna posodica...).

Smo imeli nekaj podobnega za new year, sem se cca 2 meseca zajbavala v glavo in jo pripravila v to, da se ni ničesar več bala. zej me je pa že strah kaj bo, vrjetno bodo posledice 2x hujše.
Nazaj na vrh Go down
http://dogland.naspletu.com
friga
Mlad pes
friga

Število prispevkov : 1675
Kraj : Ljubljana
Registration date : 22/10/2008

ObjavljaNaslov sporočila: Re: Strah pred pokanjem   Strah pred pokanjem EmptySob Apr 11, 2009 6:23 pm

o joooojjjj Žalosten Žalosten Žalosten
Boga Mee Jokam Jokam Jokam
Kako pa to da tut za veliko noč pokajo? Se jezi
A zamotit je nemoreš s kakšno igračo ali čem? Jokam
joj boga Žalosten
Nazaj na vrh Go down
husky lover
Mlad pes
husky lover

Število prispevkov : 487
Kraj : Slov.Konjice(Tepanje)
Registration date : 11/01/2009

ObjavljaNaslov sporočila: Re: Strah pred pokanjem   Strah pred pokanjem EmptySob Apr 11, 2009 6:25 pm

Luna ima podobne težave s tem pokanjem. najraje bi ubila tistega ki to dela Se jezi
danes je skos nekje skrita pa rep ma skos med nogami Zmeden
Nazaj na vrh Go down
Maša
Admin
Maša

ObjavljaNaslov sporočila: Re: Strah pred pokanjem   Strah pred pokanjem EmptySob Apr 11, 2009 6:27 pm

friga sm to na začetku delala - da sem jo zamotila z igračko, pa je nekaj časa učinkovalo, potem pa je se kar ulegla v klobčič.
Nazaj na vrh Go down
friga
Mlad pes
friga

ObjavljaNaslov sporočila: Re: Strah pred pokanjem   Strah pred pokanjem EmptySob Apr 11, 2009 6:28 pm

Pri nas pa nič ne poka Žalosten
Kaj pa če bi jo kam stran peljali na sprehod? Žalosten
A nebi bilo vredu?
Da bi se vsaj malo pomirila? Žalosten

Bogaa Jokam Jokam Jokam Jokam Jokam
Nazaj na vrh Go down
Westi
Mlad pes
Westi

Število prispevkov : 451
Kraj : Slov. Konjice
Registration date : 09/05/2008

ObjavljaNaslov sporočila: Re: Strah pred pokanjem   Strah pred pokanjem EmptySob Apr 11, 2009 6:38 pm

Tud Čarlija je ful strah. Sam ni tak hudo. Boga Mi (pol res bolš da u pon ne prideš).
Friga tu okol vsepovsod pokajo Žalosten .
Nazaj na vrh Go down
friga
Mlad pes
friga

ObjavljaNaslov sporočila: Re: Strah pred pokanjem   Strah pred pokanjem EmptySob Apr 11, 2009 6:42 pm

Westi je napisal/a:
Tud Čarlija je ful strah. Sam ni tak hudo. Boga Mi (pol res bolš da u pon ne prideš).
Friga tu okol vsepovsod pokajo Žalosten .

O joj Jokam Jokam Jokam
Bogi psi Ne
Pri nas na srečo ne. Luna se tudi boji pokanja Zmeden Jokam
Nazaj na vrh Go down
Urška
Mlad pes
Urška

Število prispevkov : 4259
Registration date : 04/05/2008

ObjavljaNaslov sporočila: Re: Strah pred pokanjem   Strah pred pokanjem EmptySob Apr 11, 2009 7:06 pm

Ajoj boga revica.
Pokajo pa pri nas tudi nič, se pa Kan drugače ful boji in ko poči kar otrpne.

Pomoje bolje da jo ne siliš ven, daj probaj če ne gre drugače pa na silo vodo v gobček, da ti res ne dehidrera. In to ful pokajo ali so samo pokali pa se zdaj boji? Kaj pa če jo z igračkami zamotiš ali pa frizbiji? Ne vem
Ali pa greš do sosedov ki pokajo in jih lepo prosi, da nehajo ali pa nevem bolje da gredo tvoji starši. Potem pa odvisno od sosedov.
Nazaj na vrh Go down
http://astor.slohosting.com/
najchy
Moderator
najchy

Število prispevkov : 2446
Kraj : Strunjan
Registration date : 02/05/2008

ObjavljaNaslov sporočila: Re: Strah pred pokanjem   Strah pred pokanjem EmptySob Apr 11, 2009 7:26 pm

Danes smo šli trenirat in so bli pod poligonom lovci.
Nani je bla čisto usrana rep med noge in u auto se skrit ful se boji pokanja pa ni da je blo neki ful glasno

Naj je tiak strgan in če ni meu kaj bl pametnega za delat je lajau nazaj

Lana pa je itak mislna da gre lovit in je bla cela naudušena
Nazaj na vrh Go down
http://www.freewebs.com/najchy/
Maša
Admin
Maša

ObjavljaNaslov sporočila: Re: Strah pred pokanjem   Strah pred pokanjem EmptySob Apr 11, 2009 7:36 pm

Sej to ne delajo sosedi ampak ljudje kake 3 km stran od nas. To niso petarde ampak so veliki sodi in potem pokajo, da se tla tresejo in vse vibrira, pa še glasno je kot hudič.
Da pa jim grem rečt da nej nehajo pa itak vrjetno ne preživim, to delajo večina na kmetijah in to. Mi gre res na živce to. Zej je sicer spet boljša.
Nazaj na vrh Go down
blue
Admin
blue

Število prispevkov : 2439
Registration date : 30/04/2008

ObjavljaNaslov sporočila: Re: Strah pred pokanjem   Strah pred pokanjem EmptySob Apr 11, 2009 7:41 pm

Capija ni strah pokanja. Ponavadi ignorira včasih pa tuli nazaj. Obračam oči

Maša, vodo ji moraš spravit v gobec, magari na silo. Ali pa kake inekcije in po curkih v gobec oz. usta. Pa pokliči še na Ptuj, tam so baje dobri veterinarji in lahko greste tam po ''mešanico'' (ali kaj si rekla oz. kaj je). Pa tak kot delaš, ne spodbujaj straha. smeh
Nazaj na vrh Go down
tjaša123
Mladiček

Število prispevkov : 281
Kraj : Škofja Loka
Registration date : 16/02/2009

ObjavljaNaslov sporočila: Re: Strah pred pokanjem   Strah pred pokanjem EmptySob Apr 11, 2009 8:22 pm

Tudi pri nas se psi ne bojijo pokanja, ampak naši prijatelji pa imajo probleme. Njihova borderka je čisto preplašena...oni ji dajo kar apavrin (mislim da se tako reče). To je sicer za človeka ampak pri njih deluje. Jo nesejo v tisto sobo kjer se pokanje najmanj sliši, zaprejo vsa okna in vrata, dajo ji tisto ovčjo kožo za ležat in ful igrač, pa še z njo so. Še vseeno se boji ampak je pa veliko bolje kot je bilo prej ko niso nič naredili.
Nazaj na vrh Go down
http://en.fotoalbum.eu/tjasa_93
Samojedka Nala
Mlad pes
Samojedka Nala

Število prispevkov : 475
Kraj : Maribor
Registration date : 11/04/2009

ObjavljaNaslov sporočila: Re: Strah pred pokanjem   Strah pred pokanjem EmptySob Apr 11, 2009 8:40 pm

Ojoj,tudi moja Nala se zelo boji pokanja.Ravno danes je par krat poknilo pa me je domov od straha odvlekla.Za novo leto pa je bila totalno v šoku.Sploh ni hotela pit ali jest,samo pod jedilnim kotom se je skrivala.Pa zelo me je strah ,da mi nebi umrla od stresa Žalosten
Nazaj na vrh Go down
http://Anchek.webs.com/
tjaša123
Mladiček

ObjavljaNaslov sporočila: Re: Strah pred pokanjem   Strah pred pokanjem EmptySob Apr 11, 2009 11:47 pm

Samojedka Nala mogoče bi bilo res dobro da poskusiš s pomirjevali. Pri naših prijateljih pomaga. Seveda se ne zgodi čudež ,ampak psica vsaj pije in spi. Vem da je to precej smotana stvar. Sem peljala zgoraj omenjeno psičko na sprehod, pa nisem vedela da se tako daleč sliši pokanje iz strelišča, pa mi je seveda ušla ko je počilo. Smo jo iskali skoraj cel dan. Na koncu smo jo našli v našem kinološkem društvu ko je vsa preplašena ležala pod mizo. In pa še en nasvet, ki sem ga dobila od neke veterinarke. V posodico daš malo vode in pa nek sproščujoč vonj (npr. sivka) in daš na radijator. Vse skupaj pomirja. Mogoče pa deluje, kdo ve, vse je treba probat Žvižgač Srečen Wink
Nazaj na vrh Go down
Samojedka Nala
Mlad pes
Samojedka Nala

Število prispevkov : 475
Kraj : Maribor
Registration date : 11/04/2009

ObjavljaNaslov sporočila: Re: Strah pred pokanjem   Strah pred pokanjem EmptySob Apr 11, 2009 11:59 pm

Aha hvala za nasvete.Sem tudi sama razmišljala o pomirjevalih,vendar se mama ni strinjala,vendar mi vedno uspe jo pripričat in vem,da jo bom tudi sedaj lahko smeh
Nazaj na vrh Go down
http://Anchek.webs.com/
tjaša123
Mladiček

ObjavljaNaslov sporočila: Re: Strah pred pokanjem   Strah pred pokanjem EmptyNed Apr 12, 2009 12:19 am

No oni dajo psički kar apavrin (mislim da se tako reče) in je potem malo bolje....
Nazaj na vrh Go down
anncii.^^
Mlad pes
anncii.^^

Število prispevkov : 461
Kraj : škofja loka ^^ forme ^^
Registration date : 06/05/2008

ObjavljaNaslov sporočila: Re: Strah pred pokanjem   Strah pred pokanjem EmptyNed Apr 12, 2009 12:21 am

Sta se naše 2 tud bale pokanja, sam k so na polju skoz pokal in ker prot večeru največkrat gremo na polje, sta se navadle. Sicer učasih kej trzneta, sam se ju da pomirit.

Maša upam, da si bo Mi kmalu opomogla od tega pokanja in da bo vse uredu.
Nazaj na vrh Go down
Maša
Admin
Maša

ObjavljaNaslov sporočila: Re: Strah pred pokanjem   Strah pred pokanjem EmptyNed Apr 12, 2009 4:31 pm

Apavrin naši ni prijel. Smo klicali tudi veta če lahko damo, pa je rekel, da samo dvomi, da bo prijel (in tudi ni).

No, pa, da povem kaj je bilo včeraj:
potem sem šla nekam drugam kjer pač ti kmeti ne pokajo in ja bila je super čisto normalna kot, da nič nebi bilo. Spala sem pri babici kjer tudi niso nič pokali, pred kako uro sem prišla domov in prinas še pokajo, ampak Mi je čisto drug pes, ki se ne boji več pokanja. (aleluja)
Da povem kako sem potem vodo dala, vzela sem žlico in jo dajala po žlici vodo, žlico pa sem vedno bolj k posodici dajala in ona je potem pila.
Nazaj na vrh Go down
anncii.^^
Mlad pes
anncii.^^

Število prispevkov : 461
Kraj : škofja loka ^^ forme ^^
Registration date : 06/05/2008

ObjavljaNaslov sporočila: Re: Strah pred pokanjem   Strah pred pokanjem EmptyNed Apr 12, 2009 5:29 pm

Hvala bogu, da se je uredilo. Upam, da ne bosta imeli več takih problemov.
Nazaj na vrh Go down
friga
Mlad pes
friga

ObjavljaNaslov sporočila: Re: Strah pred pokanjem   Strah pred pokanjem EmptyNed Apr 12, 2009 7:34 pm

Super da je vse vredu Waaaaw! Kiss
Nazaj na vrh Go down
Maša
Admin
Maša

ObjavljaNaslov sporočila: Re: Strah pred pokanjem   Strah pred pokanjem EmptyNed Apr 12, 2009 11:07 pm

hvala.
ubistvu je sploh ni več strah poka oz. ko pokne sploh ne odreagira ampak gre naprej kot, da ni čni. čudeži se očitno dogajajo.
Nazaj na vrh Go down
airedale10
Mladiček
airedale10

Število prispevkov : 96
Registration date : 02/01/2010

ObjavljaNaslov sporočila: Re: Strah pred pokanjem   Strah pred pokanjem EmptySob Jan 02, 2010 11:41 am

sama imam s pomirjevali dobre izkušnje.
Nazaj na vrh Go down
Maša
Admin
Maša

ObjavljaNaslov sporočila: Re: Strah pred pokanjem   Strah pred pokanjem EmptySob Jan 02, 2010 4:22 pm

Letos za novo leto se Mi ni nič bala. Sem zelo vesela. Upam, da se ne bo več.
Nazaj na vrh Go down
airedale10
Mladiček
airedale10

Število prispevkov : 96
Registration date : 02/01/2010

ObjavljaNaslov sporočila: Re: Strah pred pokanjem   Strah pred pokanjem EmptyTor Jan 05, 2010 10:02 pm

dix je za silvestrovo le spal ker je dobil pomirjevala. smeh
Nazaj na vrh Go down
Sponsored content

ObjavljaNaslov sporočila: Re: Strah pred pokanjem   Strah pred pokanjem Empty

Nazaj na vrh Go down

Strah pred pokanjem
Nazaj na vrh 
Stran 1 od 1
 Similar topics
-
» Strah