|
| Luring, Shaping in Targeting | |
| | Avtor | Sporočilo |
---|
Maša Admin
Število prispevkov : 3394 Age : 28 Kraj : SlovKonjice Registration date : 25/03/2008
| Naslov sporočila: Luring, Shaping in Targeting Pet Nov 21, 2008 9:12 pm | |
| Torej, mi lahko kdo pove kaj več o luring-u (vabljanje), shaping-u(oblikovanje) in targeting-u(tarčanje)? Ker nekaj gledam po spletu, ampak ni nič pametnih vsebin.. Bi raje slišala bolj domačo razlago. Predvsem za shaping in targeting. Saj luring vem kako poteka. Vendar o drugem, pa na mojo žalost nimam kaj velikega pojma. Pri shapingu vem, da se dela tako, da se pes more nekega "kvadratka" ali kakšne označene točke dotaknit, ali kako že? Ampak ne vem kako do tega pridem, da pes se nauči na tak način delat? Pa pri targetingu vem, da je tarča ampak kako se pa jo uporablja pa spet nimam pojma oziroma kako psa pripraviti do tega, da bo šel okoli tarče oziroma se je odtikal? Vem, da sem butasta. | |
| | | lemurka Mlad pes
Število prispevkov : 1504 Age : 30 Kraj : Ljubljana Registration date : 02/05/2008
| Naslov sporočila: Re: Luring, Shaping in Targeting Pet Nov 21, 2008 9:20 pm | |
| | |
| | | Urška Mlad pes
Število prispevkov : 4259 Age : 28 Registration date : 04/05/2008
| | | | cotton candy Mlad pes
Število prispevkov : 905 Age : 31 Kraj : Škofja Loka Registration date : 02/05/2008
| Naslov sporočila: Re: Luring, Shaping in Targeting Pet Nov 21, 2008 9:34 pm | |
| pri shapingu naj bi pes uporabljal lastne možgane in bi tako lažje vedel kaj zahtevamo od njega..je pa res,da povsod le ni primeren... | |
| | | Maša Admin
Število prispevkov : 3394 Age : 28 Kraj : SlovKonjice Registration date : 25/03/2008
| Naslov sporočila: Re: Luring, Shaping in Targeting Pet Nov 21, 2008 10:15 pm | |
| Lemurka od tod sem tudi nekaj izvedela. Ja ubistvu zdaj vem kaj je shaping, sem že prej vsedela ampak nisem vedela, da se temu načinu reče tako. Hvala vsem. | |
| | | najchy Moderator
Število prispevkov : 2446 Age : 30 Kraj : Strunjan Registration date : 02/05/2008
| Naslov sporočila: Re: Luring, Shaping in Targeting Sob Nov 22, 2008 3:44 pm | |
| ZA terčo:
Najprej klikneš usak pogled k tarči,potem usak korakec nato pa usak dotik. | |
| | | airedale10 Mladiček
Število prispevkov : 96 Age : 25 Registration date : 02/01/2010
| Naslov sporočila: Re: Luring, Shaping in Targeting Pon Mar 08, 2010 6:31 pm | |
| Sam kej npr. sedi ga lahko naučiš na shaping? | |
| | | cotton candy Mlad pes
Število prispevkov : 905 Age : 31 Kraj : Škofja Loka Registration date : 02/05/2008
| Naslov sporočila: Re: Luring, Shaping in Targeting Pon Mar 08, 2010 8:26 pm | |
| Lahko Malo za šalo malo za res: Vsedeš se na stol in čakaš Sprva klikaš poglede k tebi, nato poglede v oči, front pozicijo, še malo čakaš - pes je pred tem že dojel, da ga želiš v njegovi bližini, in glej ga, že sedi pred tabo Aja, pomembno je, da nagrajuješ stran od sebe, torej priboljšek vržeš na tla in seicer tako, da ga pes vidi (svetla podlaga, ne predaleč..) | |
| | | blue Admin
Število prispevkov : 2439 Age : 28 Registration date : 30/04/2008
| Naslov sporočila: Re: Luring, Shaping in Targeting Tor Mar 09, 2010 5:02 pm | |
| - lemurka je napisal/a:
- Tukaj dosti piše: http://www.kliker.si - http://www.kliker.si/?q=node/22 , http://www.kliker.si/?q=node/16 pri tej povezavi glej Nagrajevanje ni podkupovanje
Midve z Naro delava zdaj zmeraj manj na vabo, ker ko sva še ni bila skoncertrirana na tisto kar počne ampak na priboljšek . To je bil problem tudi pri Capiju, zdaj (okej, zdaj pozimi skoraj nič, ampak prej jeseni in zdaj pomladi ) pa večinoma delama po shaping metodi in je super, rajše dela, lepše/boljše/hitreje si zrajta, pa tudi tisti ''prehodi'' vmes in dodajanje povelja (ustnega) ni problem ;D | |
| Naslov sporočila: Re: Luring, Shaping in Targeting Tor Mar 09, 2010 7:41 pm | |
| S shapingom se da prav lepo obuditi tudi pozabljena vedenja oz. tista katerim nismo dali dovolj jasna povelja.. Je prav zanimivo gledat kako se pes lahko spomne vsega na kar je bil kdaj naklikan. In ja, super je vidt kako se ga da samo s simpl kliki brez naprezanja s tvoje strani pripeljati do nečesa. Psi so res čudovita bitja. Zadnjič sem preizkušala kako dobro razume klik. In sicer sem jo želela naklikat da je hrenovka nekaj takega kar se ne sme zgrist oz. pojest. Nisem niti upala verjet da bi jo Iris pustila pri miru in ob tem ostala mirna, ker je pač tak požeruh. No, prvi klik, ki je bil namenjen pogledu proti hrenovki, je razumela kot sprostitev oz. je mislila, da lahko vzame nagrado-po njeno si je omislila hrenovko. To sem ji preprečila s ponujenim briketom. Tako je ugotovila, da imam nagrade v roki, hrenovka pa je le predmet s katerim se mora nekaj počet. Očitno je vedela, da je to zanjo ogromna skušnjava, zato si sprva ni upala niti blizu, ampak je samo hodila okrog nje. No, sčasoma sva prišli do 'prostora' in stegovanja ter lizanja. Spet ključni trenutek. Hrenovko se liže-ne grize. Isto sva delali na sedi položaju, s tem da sem jo tokrat imela na dlani. Upirala se je, ko sem ji jo potiskala proti gobčku in zobem - usta je imela zaprta, ni hlastnila. Kmalu jo je tudi kratek čas držala v gobčku, enkrat mi jo je celo prinesla. Prišli sva do cilja: v posodico sem ji nasula brikete in hrenovko > yihaa, pojedla je samo brikete vzelo nama je dve seansi.. | |
| | | Urška Mlad pes
| Naslov sporočila: Re: Luring, Shaping in Targeting Sre Mar 10, 2010 12:11 am | |
| - cotton candy je napisal/a:
- S shapingom se da prav lepo obuditi tudi pozabljena vedenja oz. tista katerim nismo dali dovolj jasna povelja.. Je prav zanimivo gledat kako se pes lahko spomne vsega na kar je bil kdaj naklikan. In ja, super je vidt kako se ga da samo s simpl kliki brez naprezanja s tvoje strani pripeljati do nečesa. Psi so res čudovita bitja.
Se strinjam! Pa čimprej naredi nov filmček Irisinih novih trikov (prepričana sem, da jih je obilo novih), pa tole s hrenovko naj bo tudi v njem. Bova pa tudi midva poskusila. Sicer je moj tudi en veeliik požeruh, tako da nama bo verjetno vzelo malce več časa kot le dve seansi. ;P | |
| Naslov sporočila: Re: Luring, Shaping in Targeting Sre Mar 10, 2010 8:51 am | |
| Pri hrenovki morš bit kr previdna, ker psi najprej ne vejo, da to ni nagrada. Če jo pa pač poje, jo pa poje in greš lepo po novo tud men jo je enkrat ko sem predolg pustila da jo drži v gobčku, pa kaj. Sploh ni vedla zakaj se ji smejim Verjetno je lažje, če jo najprej držiš v zaprti roki, da naklikaš lizanje.. Filmčka ne bo še tako hitro, ker je mesec marec zafilan s kontrolnam pa tud ubistvu nimava kej vlik dodelanga, ker sva se lotili samih težjih stvari in je še vse odprto (ne zdržim da bi cele dneve isto klikala, zato mava zdej vsaj 10 nedokončanih vedenj ) ...sem komaj dobila nekaj novih idej, pa sem mogla takoj vse sprobat grem pa naslednji teden za 3dni z Majo in še 4imi puncami in 7imi psi na CF tekmo in trening v Avstrijo komaj čakam! Verjetno se bo kaj delalo tudi z microshapingom, tko da ga lahko pol tlele razložim ker ravno paše v to temo | |
| | | Urška Mlad pes
| Naslov sporočila: Re: Luring, Shaping in Targeting Sre Mar 10, 2010 4:15 pm | |
| Haha. Če jo držim v zaprti roki, mi celo roko poje, ne le hrenovko. Nam zaupaš te svoje super fajne ideje, če nam že flmčka ne privoščiš? Pa supeer, a to greš z Majo do Fibi? | |
| Naslov sporočila: Re: Luring, Shaping in Targeting Sre Mar 10, 2010 6:19 pm | |
| Majo od Amelie in Bajka oz avtorico strani kliker.si .. Urška nad nekaterimi sem tudi že obupala, ker se mi zdi, da imam prevelikega psa oz. neprave konstiutucije, tako da ti ne bo ravno pomagalo Zadnjič sem se polamljala s prevali | |
| | | Maša Admin
| Naslov sporočila: Re: Luring, Shaping in Targeting Sre Mar 10, 2010 6:57 pm | |
| Z Mi že zelo dolgo delava na shaping, prej sva na luring in se mi je zdelo, kot, da je naveličana vsega in ni imela takšnega veselja do dela oziroma klikanja, kot ga ima sedaj, ko delava shaping. Pa je tudi meni shaping veliko bolj pri srcu kot luring. Ampak na začetku nisem vedela kako se naj lotim shapinga, potem pa je kar samo vse "prišlo". Aja morem pa tudi jaz kak filmček z trikci narediti, ker imava ogromno novih, pa tudi ogromno starih še nisva posneli. Sicer pa kakršne koli ideje o trikcih so dobrodošle. | |
| | | Urška Mlad pes
| Naslov sporočila: Re: Luring, Shaping in Targeting Sre Mar 10, 2010 7:07 pm | |
| Haha. Jst pa počasi kar izgubljam ideje za nove trike. Najnovejše je trenutno dvigovanje tačka pri poleg (oz. še podaljšujem število korakov), stresanje z glavo, stresanje drugih predmetov, v prostoru zarivanje v sneg, razne stvari s sankami, pa malo samokontrole oz. sedenja, ko jaz mečem razne igrače. (pred nekaj tedni sem še mislila, da ga je nemogoče zadržati na mestu (brez da bi trznil) ko vržem žogo ali kako drugo igračo). Pa "tapkanje" neke tarče delava, kar bova potem pri gugalnici uporabila... (ok to je že agility)... Aja pa še držanje tačk v zraku, "policaja" ( ), stoja (mi dela že brez opore na steno, čeprav ne pretiravam s tem), pa še naprej podaljšujeva čas, ko stoji v mini posodici in drži dve diagonalni tački v zrak. Am am (toliko je tega, da s splho ne spomnim vsega) še držanje plastenke s tačko, pa pospravljanje raznoraznih stvari v koš (ki ima tisto loputko, da mora z glavo odrinit in notri položit), pa iz poleg v mrtev ter v prosi. Pa hoja nazaj na dveh nogah (okej, par korakcov ;P)... Ima kdo idejo kako psa naučit da drži priboljšek na gobčku? Ker moj dejansko ne more držat glave pri miru, pa požrešen je tudi zelo. | |
| | | Urška Mlad pes
| Naslov sporočila: Re: Luring, Shaping in Targeting Sre Mar 10, 2010 7:08 pm | |
| Sicer pa tudi midva delava na shaping. | |
| | | Maša Admin
| Naslov sporočila: Re: Luring, Shaping in Targeting Sre Mar 10, 2010 7:16 pm | |
| Urška prvo delaj na kakšni drugi stvari, ki mu obstoji na gobčku. Naprimer na zamašku od flaš. Pa ko bo to šli, pa poskušaj s hrano. Jaz sicer Mi rečem samo: tko bit. In ostane pri miru. | |
| Naslov sporočila: Re: Luring, Shaping in Targeting Sre Mar 10, 2010 7:48 pm | |
| midve tud to znava Lahko ga naklikaš da ima brado na tvoji dlani (target z brado) potem pa dodajaš motnje vedno bližje - enako s hrano. | |
| | | Sponsored content
| Naslov sporočila: Re: Luring, Shaping in Targeting | |
| |
| | | | Luring, Shaping in Targeting | |
|
| Permissions in this forum: | Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
| |
| |
| |