|
| Prosim Pomoč! | |
| | Avtor | Sporočilo |
---|
flo Mlad pes
Število prispevkov : 1208 Age : 29 Registration date : 24/05/2008
| Naslov sporočila: Prosim Pomoč! Ned Avg 31, 2008 12:06 pm | |
| No, mi imamo zdaj kar velike težave z zdravjem... ... Naša psička(6 mesecev), je najprej šepala na levo sprednjo nogo... Najprej samo tako skoraj neopazno, da si jo moral dalj časa opazovati, da si kaj opazil. No, to se je zmeraj bolj videlo, zdaj že komaj hodi. Saj je kasneje začela šepati še na desno sprednjo nogo. Tako, da ko ji vržem žogico, teče do nje in včasih zacvili ter drži tačko v zraku. Potem zgubi vse veselje in samo počasi hodi za mano. Tako, je tudi na sprehodu. Jaz sem malo naprej Flo pa le s težavo počasi šepa. Tudi, če jaz tečem, se prav vidi, da z težavo prilaufa do mene. Smo jo enkrat peljali tudi slikati, samo takrat nam je ena veterinarka rekla, da bojo lahko slikali brez narkoze, ampak potem ko smo mi prišli, so nam rekli, da ji bodo dali nakrozo. Takrat je bila pred 1 tednom že sterilizirana in s tem tudi že pod narkozo. Tako, da smo jo peljali nazaj lepo domov... Nakar se nam je zdelo, da psička manj šepa. No zdaj v kretkem je pa začela še bolj, da je že neznosno. Tako, da jo bomo peljali v kratke slikati, me pa zanima če vi kaj veste in kaj se lahko pričakuje? No, to pa ni naš edini problem... Psička tudi trza. To, pa izgleda tako, da ko je legla in zečela opazovati okolico(ni se umirila in ni spala) je včasih trznila. To se nam ni zdelo tako, saj včasih mladički malo trznejo. Ampak ta trzanje je postajalo vedno "večje" in kmalu je bilo že tako, da je psica lajala na svojo nogo, ker ni mogla se normalno umiriti in zaspati. To smo že vprašali veterinarja in pisali mail na kliniko v Ljubljano, smo pa dobili odgovor, da to še niso videli in, če jo lahko posnamemo. No, tokrat mi jo je uspelo posneti, samo mi ne gre na računalik, in ne vem zakaj. Tako, da če kdo to ve naj mi prosim sporoči, ker bi res rada na forumu in veterinarju poslala tale filmček. Trza pa od spodnjega dela naprej. (začne se nekje pri stegnih).... Včeraj je zeloo močno trzala malo več kot 20 minut skupaj! Tako, da ne vem več kaj naj naredim/pričakujem, zdaj če ima kdo kakšen predlog... naj mi prosim pove! | |
| | | metulchk Mlad pes
Število prispevkov : 307 Age : 30 Kraj : Kranj Registration date : 02/05/2008
| Naslov sporočila: Re: Prosim Pomoč! Ned Avg 31, 2008 12:22 pm | |
| jaz bi jo nujno dala slikat, pša za vsak slučaj še kri in testirat za kakšne klopne bolezni. pa seveda k enemu boljšemu veterinarju. upam, da boste kmalu ugotovili kaj je narobe | |
| | | Katek Admin
Število prispevkov : 941 Age : 28 Kraj : Slov. Konjice Registration date : 24/03/2008
| Naslov sporočila: Re: Prosim Pomoč! Ned Avg 31, 2008 6:01 pm | |
| Je mela v zadnjem času klopa? Da nebi bil kak artiritis ali podobna klopno prenosljiva zadeva... drugega mi skoraj ne pade na misel. Sicer pa svetujem da greste v Topolščico, dr. Matku. | |
| | | metulchk Mlad pes
Število prispevkov : 307 Age : 30 Kraj : Kranj Registration date : 02/05/2008
| Naslov sporočila: Re: Prosim Pomoč! Ned Avg 31, 2008 6:19 pm | |
| aja glede na to da trza, je možnost, da je z živci kaj narobe | |
| | | sara Mladiček
Število prispevkov : 276 Age : 34 Kraj : Okolica Ajdovščine Registration date : 10/05/2008
| Naslov sporočila: Re: Prosim Pomoč! Ned Avg 31, 2008 7:12 pm | |
| Popolno krvno sliko + slikanje kolkov in komolcev.Če nočete narkoze peljite v Zagreb, tam slika doktor brez narkoze, kvalitetno, res si vzame čas za psa.
Šepanje in trzanje bi lahko bilo zaradi oblike revme, "heksnšusa".... Riva ga je dobila pri 7 mesecih, ko se je enkrat preveč razlavfala in potem šla plavat in ležat na mrzlo podlago. V tej situaciji je dobila antibiotike in je blo v par dneh bolje.
Sicer pa, tudi če šepanje popušča NUJNO ugotovit uzrok ZAKAJ je blo oz. je. Ker čakanje ni dobro, to sem (oz. ej moja psička) pred 3 tedni izkusila na lastni koži. | |
| | | tjaša123 Mladiček
Število prispevkov : 281 Age : 31 Kraj : Škofja Loka Registration date : 16/02/2009
| Naslov sporočila: Re: Prosim Pomoč! Tor Mar 10, 2009 11:37 pm | |
| | |
| | | Sponsored content
| Naslov sporočila: Re: Prosim Pomoč! | |
| |
| | | | Prosim Pomoč! | |
|
Similar topics | |
|
Similar topics | |
| |
| Permissions in this forum: | Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu