Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

KazaloPortal Malo Po GalleryLatest imagesIščiRegistriraj sePrijava
Meni

Latest topics
» kratkodlaki border colli
Nerodovniški ali rodovniški? EmptyTor Jun 17, 2014 1:10 pm by airedale10

» Mačji triki
Nerodovniški ali rodovniški? EmptyPet Mar 08, 2013 5:14 pm by ursa1234

» Nekaj o rodovniku & izbira primernega vzreditelja
Nerodovniški ali rodovniški? EmptyČet Feb 28, 2013 5:21 pm by airedale10

» Moje živalce
Nerodovniški ali rodovniški? EmptyNed Feb 10, 2013 6:15 pm by airedale10

» Berny
Nerodovniški ali rodovniški? EmptySob Jul 21, 2012 3:52 pm by berny&zala

» Labradorec [Labrador Retiever]
Nerodovniški ali rodovniški? EmptyPon Jun 25, 2012 3:31 pm by Hov-hov

» Sindy*
Nerodovniški ali rodovniški? EmptyPon Jun 18, 2012 9:08 pm by momokika

» How.<3
Nerodovniški ali rodovniški? EmptyPon Jun 18, 2012 9:05 pm by momokika

» Piramida
Nerodovniški ali rodovniški? EmptyPon Jun 18, 2012 5:45 pm by momokika

Nerodovniški ali rodovniški?

Go down 
4 posters
AvtorSporočilo
Marusha
Mladiček

Število prispevkov : 38
Registration date : 30/08/2008

Nerodovniški ali rodovniški? Empty
ObjavljaNaslov sporočila: Re: Nerodovniški ali rodovniški?   Nerodovniški ali rodovniški? EmptySob Avg 30, 2008 2:17 pm

Aha Waaaaw! . Se opravičujem, če te je to tako prizadelo Waaaaw! Waaaaw! Smejim se Nasmejan Jezik kažem !! Aja vprašala sem za leglo, če lahko nerodovniški kul .
Nazaj na vrh Go down
Maša
Admin
Maša

Število prispevkov : 3394
Kraj : SlovKonjice
Registration date : 25/03/2008

ObjavljaNaslov sporočila: Re: Nerodovniški ali rodovniški?   Nerodovniški ali rodovniški? EmptySob Avg 30, 2008 2:24 pm

Prej si poglej temo o zlatih prinašalcih kaj sem ti napisala. Wink Ne bom se pa razburjala nad teboj, ker vidim, da še nimaš kaj dosti znanja o psih(ne rečem, da ga nimaš, ampak po moje, da še ne dosti). Wink
Nazaj na vrh Go down
http://dogland.naspletu.com
Marusha
Mladiček

Število prispevkov : 38
Registration date : 30/08/2008

ObjavljaNaslov sporočila: Re: Nerodovniški ali rodovniški?   Nerodovniški ali rodovniški? EmptySob Avg 30, 2008 2:29 pm

Ne doma še nimam psa. Sam a veš kaj jest ne bi rada mela psa z rodovnikom ker ga ne mislimo voditi na razstave.
Huh, kdo pravi da nimam znanja o psih?
ok bom pogledala
Nazaj na vrh Go down
Maša
Admin
Maša

ObjavljaNaslov sporočila: Re: Nerodovniški ali rodovniški?   Nerodovniški ali rodovniški? EmptySob Avg 30, 2008 2:38 pm

Nisem rekla, da nimaš znanja o psih! Obračam oči Ampak še nisi zrela za psa!
Mi imamo doma "nerodovniškega zlatega prinašalca", ki ni prav od mene ampak od vse družine. Čez nekaj časa se nam bo še pridružil še en pes, ki bo rodovniški, z priznanimi starši, kar ne pomeni, da ga bom na razstave vodila, ker mi niso pri srcu, (mogoče največ 4x na leto) pa bo imel pes vseeno rodovnik in bo pasemski!
Nazaj na vrh Go down
Urška
Mlad pes
Urška

Število prispevkov : 4259
Registration date : 04/05/2008

ObjavljaNaslov sporočila: Re: Nerodovniški ali rodovniški?   Nerodovniški ali rodovniški? EmptySob Avg 30, 2008 4:46 pm

Maruša tudi meni se zdi da znanja nimaš ravno veliko. Sicer pa če vzameš nerodovniškega psa ne boš dobila pasemskega psa ampak mešanca. Ker ne veš katere pasme so predniki. Če že hočeš vzeti nerodovniškega pojdi v zavetišče. Imama sama rodovniškega psa pa ga ne vodim na razstave, vem pa da je te pasme katere je in da je lep presavnik te pasme po standardih.
Mislim da boš morala še veliko prebrat, ker pojma nimaš nič.
Nazaj na vrh Go down
http://astor.slohosting.com/
blue
Admin
blue

Število prispevkov : 2439
Registration date : 30/04/2008

ObjavljaNaslov sporočila: Re: Nerodovniški ali rodovniški?   Nerodovniški ali rodovniški? EmptySob Avg 30, 2008 7:08 pm

Ah, vsi smo enkrat na začetku! Tudi meni ni bilo nič jasno zakaj vsi ''napadajo'' z rodovnikom...Brezveze se mi je zdel rodovnik!

Da razložim kaj je rodovnik

Rodovnik je edini papir, ki zagotovi ČISTOKRVNOST PSA (nekateri govorijo, da imajo čistokrvnega brez papirjev-aja kako pa vejo, da je čistokrven razen,da mu je mogoče podoben?)! Torej nerodovniški je MEŠANEC, ker ni dokaza da je čistokrven ( eni se zgovarjajo, da so videli starše pa so okej-a ste videli babice,dedke?...NE). Torej KUPILA boš MEŠANČKA. A se ti ne zdi brezveze zapravljati denar za MEŠANČKA za katerega ne veš porekla in ne veš če je zdrav (fula imajo starši kake teste,pa pregledane oči,kolke Obračam oči ), take pse dobiš v zavetišču ZASTONJ in so čisto ''enakopravni'' z psi, ki jih kupiš kot kao čistokrvne!

Ko bom imela več časa in ko bom doma bom malo več napisala!
Sicer pa, če ti pasma ne zdi pomembna in so ti všeč mešančki jih dobiš po zavetiščih ZASTNOJ (mogoče stroški cepljenja,čipiranja kar znese zelo malo)... za mešančka podobnega eni pasmi bi odštela tristo evrov, zakaj, če pa imaš mogoče sorodnika v zavetišču zastonj? Če ti gre za denar naprimer....

Če hočeš ZDRAVEGA, ČISTOKRVNEGA psa pa išči rodovniške pse!
Nazaj na vrh Go down
Maša
Admin
Maša

ObjavljaNaslov sporočila: Re: Nerodovniški ali rodovniški?   Nerodovniški ali rodovniški? EmptySob Avg 30, 2008 7:29 pm

Ok blue se strinjam s tabo. Edino s tem ne: "nekateri se zgovarjajo, da so videli starše". Kaj starše, da so videli! Starši imajo rodovnik, ampak ga mladiček ni dobil. Wink Mi doma smo videli oba dva starša, kar ne pomeni, da sta to prava starša, Oli ni skoraj nič podoben svoji mami, ki je veliko temnejša od očeta. Je pa Oli za več odtenkov temnejši od nje, tako, da ne vrjamem, da je ona oziroma on njegov mama oziroma oče.
Takole pa izgleda njegova mam in Oli skupaj, pa Oli še ni bil čisto odrasel:
Nerodovniški ali rodovniški? Oliodrascanjem610
Sta si kaj podobna? Ne, edino to, da sta kao zlata prinašalca. Zgradba hrbtenjače in vratu je čisto drugačna (žal se tukaj ne vidi dobro), nastavljene oči... Oli niti najmanj ni podoben zlatemu prinašalcu po karakterju in po videzu. Pa je kot majhen bil čisti zlati prinašalec (ok, ne rečem za karakter, ker ima bolj ali manj vsak pes svoj karakter).
Torej to, da je oče iz Italije neki priznan šampionat in mama pač kao ni naredila vzrejnega, popolnoma ne bo držalo. Wink (tako ali tako, ga ne more iti delat ker je nerodovniška, torej brez papira ki potrjuje, da je pes pasemski, da ima pes starše resnično zlate prinašalce,...)
Kakšna pa je psica danes: Hude težave z očmi, kolki in komolci. Žalosten Pa je psica stara le 7 let, ko bi še morala skakati in se zabavati... Oli dobiva na žalost tudi prve težave z kolki, malo komolci vendar ni panike, da o očeh ne govorim. Pa ima 4 leta. Res mi je hudo, ker ga bomo morali uspavati (če/ko bo hudo, da se bo komaj premikal),... plus to, da ima težave z bruhanjem (kar ni podedovano in se lahko zgodi vsakemu psu), ima alergijo na pršice, težko diha (včasih), mu včasih oteče smrček, ima polno kožnih bolezni (sploh mu nobena hrana ne odgovarja ker dobi takoj krvave kraste po telesu in je tu pa tam brez dlake)... Res je hudo to. Žalosten Tako, da ne ponovi napake od nas! Wink
Nazaj na vrh Go down
blue
Admin
blue

Število prispevkov : 2439
Registration date : 30/04/2008

ObjavljaNaslov sporočila: Re: Nerodovniški ali rodovniški?   Nerodovniški ali rodovniški? EmptySob Avg 30, 2008 7:31 pm

Jap! Sploh ne moreš trdit, da so starši res tisti. Razen, če si jih videl na ''delu'' ipd.

Sem pa prebrala, da si se odločila za rodovnik-grejt!
Nazaj na vrh Go down
Sponsored content

ObjavljaNaslov sporočila: Re: Nerodovniški ali rodovniški?   Nerodovniški ali rodovniški? Empty

Nazaj na vrh Go down

Nerodovniški ali rodovniški?
Nazaj na vrh 
Stran 1 od 1
 Similar topics
-