|
| Pes, ki je pravi zate | |
| | Avtor | Sporočilo |
---|
Golden Girl Mlad pes
Število prispevkov : 300 Age : 30 Registration date : 02/05/2008
| Naslov sporočila: Pes, ki je pravi zate Sob Jun 14, 2008 9:17 pm | |
| Nekaj nasvetov kako veš da je pes pravi zate ali kakšnega psa potrebuješ.
Najbolje da se nekaj dni pred nakupom pozanimaš o pasmi, ki bi jo rad/a imel/a. Potem pogledaš okolje okoli tvojega doma.Potem pogledaš kakšno imaš hišo in najbolje da vprašaš starše, če imaš psa lahko notri. Če ga ne moraš imeti v hiši potem kupi psa, ki je lahko v pesjaku. In ko nabereš nekaj psov se pozanimaš pri vzrediteljih, če bi bil pravi zate. Ko jih vsaj polovica od izbranih ostane si izbereš tistega, ki ti odgovarja.
Nekaj za začetek | |
| | | najchy Moderator
Število prispevkov : 2446 Age : 30 Kraj : Strunjan Registration date : 02/05/2008
| Naslov sporočila: Re: Pes, ki je pravi zate Sob Jun 14, 2008 9:22 pm | |
| - Citiram :
- Najbolje da se nekaj dni pred nakupom pozanimaš o pasmi
Jaz bi tu napisala rajši mesecev. | |
| | | blue Admin
Število prispevkov : 2439 Age : 28 Registration date : 30/04/2008
| Naslov sporočila: Re: Pes, ki je pravi zate Sob Jun 14, 2008 9:27 pm | |
| - najchy je napisal/a:
-
- Citiram :
- Najbolje da se nekaj dni pred nakupom pozanimaš o pasmi
Jaz bi tu napisala rajši mesecev. Ali celo let. | |
| | | blue Admin
| Naslov sporočila: Re: Pes, ki je pravi zate Sob Jun 14, 2008 9:33 pm | |
| - Golden Girl je napisal/a:
- Nekaj nasvetov kako veš da je pes pravi zate ali kakšnega psa potrebuješ.
Najbolje da se nekaj dni pred nakupom pozanimaš o pasmi, ki bi jo rad/a imel/a. Potem pogledaš okolje okoli tvojega doma.Potem pogledaš kakšno imaš hišo in najbolje da vprašaš starše, če imaš psa lahko notri. Če ga ne moraš imeti v hiši potem kupi psa, ki je lahko v pesjaku.In ko nabereš nekaj psov se pozanimaš pri vzrediteljih, če bi bil pravi zate. Ko jih vsaj polovica od izbranih ostane si izbereš tistega, ki ti odgovarja. Nekaj za začetek Pa grem od začetka. 1. Nekaj mesecev,let. 2. S tem, da pogledaš okolje se strinjam čeprav so psi prilagodljivi. Ga imaš pač v hiši in hodiš na daljši sprehod večkrat na dan. Če ne se pa odpelješ na neke travnike, da se pes ''znori''. 3. S tem se pa strinjam. Nemoreš ti privlečti domov čivave in jo imeti v pesjaku. 4. S tem se pa ne strinjam. Najprej si izbereš pasmo, ki jo spremljaš že dolgo. Obiščeš ljudi, ki imajo to pasmo in spoznaš karakter v živo. Potem poiščeš vzreditelje in jih kontaktiraš. Z vprašanji ''preveriš'' kakšen je tam odnos do psov potem pa mladiča izbereš po svojem karakterju (na podlagi mladičevega). Ne moreš si ti izbrati labija,zp-ja,tollerja,čivavo,papilona,no-ja,borderja,bernca in kontaktirat vse mogoče psarne in kupit psa tam kjer ti je vzreditelj najljubši | |
| | | Golden Girl Mlad pes
Število prispevkov : 300 Age : 30 Registration date : 02/05/2008
| Naslov sporočila: Re: Pes, ki je pravi zate Sob Jun 14, 2008 9:54 pm | |
| no ker imam zmeraj narobe pa izbrišite to, kar sem napisala in vi napišite, ker ''več'' veste | |
| | | najchy Moderator
Število prispevkov : 2446 Age : 30 Kraj : Strunjan Registration date : 02/05/2008
| Naslov sporočila: Re: Pes, ki je pravi zate Sob Jun 14, 2008 9:57 pm | |
| - Golden Girl je napisal/a:
- no ker imam zmeraj narobe pa izbrišite to, kar sem napisala in vi napišite, ker ''več'' veste
To ni noben reku da maš narobe. Smo samo napisali svoje mnenje,ki se nam zdi bl praviln. Zato pa je forum da poprauljamo pa svoja mnenja/izkušnje pišemo. | |
| | | blue Admin
| Naslov sporočila: Re: Pes, ki je pravi zate Sob Jun 14, 2008 10:15 pm | |
| Glej noben ne govori, da nič ne veš. jaz sem povedala svoje mnenje, ki ni nujno, da je pravilno. Take debate pridejo prav novopečenim lastnikom in bodočim lastnikom. | |
| | | Maša Admin
Število prispevkov : 3394 Age : 28 Kraj : SlovKonjice Registration date : 25/03/2008
| Naslov sporočila: Re: Pes, ki je pravi zate Ned Jun 15, 2008 1:12 pm | |
| Ja tole glede nekaj dni je res bolj hecno, ker ti nekateri vzreditelji pa kaksen mesec ne odpisejo - s tem pa ni nic narobe, ce malo pocakas na odgovor. Se pa delno strinjam z blue, pri cetrti tocki. Najprej moras izbirati pasmo v cim bolj manjsem izboru. Ko ti vse ustreza, karakter, videz, nega, zivljensko okolje, njihov nagon... Se pozanimaj najprej z kaksno instruktorico/instruktorjem v kaksnem kinoloskem drustvu, oziroma se pozanimas pri lastnikih ce je pasma primerna zate (Ceprav, je to najtezje ko te nekdo ''razocara'', da ta pes ni pa ni primeren, zate osebno, v vecini primerov je to velikost ali kaj podobnega, zaradi obvladovanja, ker se border collija cisto na drugacen nacin uci kot zlatega prinasalca...). Ce je slucajno pes res, pecen za tvojo kozo, se zanimas za psarne, meni naprimer mi je najbolje, da je leglo rodovniskih mladickov v sloveniji, ker bi rada res ostala v tesnem stiku z vzrediteljico, ter, da bi lahko sla enkrat mesecno na kaksne daljse sprehode z mamico mojega psa. Isces pa seveda vse povsod, kjer mislis, da bos lahko vsaj enkrat na leto sel tja, vsaj jaz bi hotela enkrat na leto tja, zaradi tega, da vidijo vzreditelji kako skrbim za psa in mi dajo v zivo kaksne nasvete, kar se pac ne da zmenit preko interneta.... | |
| | | blue Admin
| Naslov sporočila: Re: Pes, ki je pravi zate Ned Jun 15, 2008 2:00 pm | |
| - Maša je napisal/a:
- Ja tole glede nekaj dni je res bolj hecno, ker ti nekateri vzreditelji pa kaksen mesec ne odpisejo - s tem pa ni nic narobe, ce malo pocakas na odgovor.
Se pa delno strinjam z blue, pri cetrti tocki. Najprej moras izbirati pasmo v cim bolj manjsem izboru. Ko ti vse ustreza, karakter, videz, nega, zivljensko okolje, njihov nagon... Se pozanimaj najprej z kaksno instruktorico/instruktorjem v kaksnem kinoloskem drustvu, oziroma se pozanimas pri lastnikih ce je pasma primerna zate (Ceprav, je to najtezje ko te nekdo ''razocara'', da ta pes ni pa ni primeren, zate osebno, v vecini primerov je to velikost ali kaj podobnega, zaradi obvladovanja, ker se border collija cisto na drugacen nacin uci kot zlatega prinasalca...). Ce je slucajno pes res, pecen za tvojo kozo, se zanimas za psarne, meni naprimer mi je najbolje, da je leglo rodovniskih mladickov v sloveniji, ker bi rada res ostala v tesnem stiku z vzrediteljico, ter, da bi lahko sla enkrat mesecno na kaksne daljse sprehode z mamico mojega psa. Isces pa seveda vse povsod, kjer mislis, da bos lahko vsaj enkrat na leto sel tja, vsaj jaz bi hotela enkrat na leto tja, zaradi tega, da vidijo vzreditelji kako skrbim za psa in mi dajo v zivo kaksne nasvete, kar se pac ne da zmenit preko interneta.... Hihi..sej to sem mislila jaz. Neki podobnega. | |
| | | Sponsored content
| Naslov sporočila: Re: Pes, ki je pravi zate | |
| |
| | | | Pes, ki je pravi zate | |
|
| Permissions in this forum: | Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
| |
| |
| |