Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

KazaloPortal Malo Po GalleryLatest imagesIščiRegistriraj sePrijava
Meni

Latest topics
» kratkodlaki border colli
Trikci - Page 14 EmptyTor Jun 17, 2014 1:10 pm by airedale10

» Mačji triki
Trikci - Page 14 EmptyPet Mar 08, 2013 5:14 pm by ursa1234

» Nekaj o rodovniku & izbira primernega vzreditelja
Trikci - Page 14 EmptyČet Feb 28, 2013 5:21 pm by airedale10

» Moje živalce
Trikci - Page 14 EmptyNed Feb 10, 2013 6:15 pm by airedale10

» Berny
Trikci - Page 14 EmptySob Jul 21, 2012 3:52 pm by berny&zala

» Labradorec [Labrador Retiever]
Trikci - Page 14 EmptyPon Jun 25, 2012 3:31 pm by Hov-hov

» Sindy*
Trikci - Page 14 EmptyPon Jun 18, 2012 9:08 pm by momokika

» How.<3
Trikci - Page 14 EmptyPon Jun 18, 2012 9:05 pm by momokika

» Piramida
Trikci - Page 14 EmptyPon Jun 18, 2012 5:45 pm by momokika

Trikci

Go down 
+18
Kopek.
anncii.^^
Nina
Samojedka Nala
husky lover
friga
flo
Larra
lucy
lemurka
cotton candy
Urška
Balu
najchy
Maša
Alja.
Katek
blue
22 posters
Pojdi na stran : Previous  1 ... 8 ... 13, 14, 15, 16  Next
AvtorSporočilo
blue
Admin
blue

Število prispevkov : 2439
Registration date : 30/04/2008

Trikci - Page 14 Empty
ObjavljaNaslov sporočila: Re: Trikci   Trikci - Page 14 EmptySob Mar 14, 2009 3:14 pm

Hvala vsem. Capiju ni problema odpirat predale/transporter, sem ga učila s shapingom in odpira vse. Prišla sva do stopnje ko odpre box in gre v njega a problem je v tem ker ga nikakor ne morem pripraviti do tega, da bi si zapru vratca. Ne vem Sem poskušala po enakem postopku kot sem delala, da odpira a on tist štrik naprej tišči pa se suče v boksu in sploh mu ni prijetno tam izvajat trikce, še tačko mi komaj da -.-
Nazaj na vrh Go down
Maša
Admin
Maša

Število prispevkov : 3394
Kraj : SlovKonjice
Registration date : 25/03/2008

Trikci - Page 14 Empty
ObjavljaNaslov sporočila: Re: Trikci   Trikci - Page 14 EmptySob Mar 14, 2009 4:51 pm

Urška sam teb astor dela prosi z "dol" tačkami, meni tudi Mi drži z tačkami "dol" (za to mam povelje čičaj) dokler ne kliknem in pohvalim.

Je pa odpiranje predala sploh nisem posebej učila ji je takoj postalo všeč. Jezik kažem
Nazaj na vrh Go down
http://dogland.naspletu.com
Urška
Mlad pes
Urška

Število prispevkov : 4259
Registration date : 04/05/2008

Trikci - Page 14 Empty
ObjavljaNaslov sporočila: Re: Trikci   Trikci - Page 14 EmptySob Mar 14, 2009 5:02 pm

Maša je napisal/a:
Urška sam teb astor dela prosi z "dol" tačkami, meni tudi Mi drži z tačkami "dol" (za to mam povelje čičaj) dokler ne kliknem in pohvalim.

Je pa odpiranje predala sploh nisem posebej učila ji je takoj postalo všeč. Jezik kažem

No on tut nima skos dol on ponavadi ko ga dam na prosi mi da tačke gor, potem ko čaka jih pa da dol. Ma zame je vseno prosi, sej kaka pa je razlika? Nekateri psi pa majo več ravnotežja če majo gor tačke. Jezik kažem
Nazaj na vrh Go down
http://astor.slohosting.com/
cotton candy
Mlad pes
cotton candy

Število prispevkov : 905
Kraj : Škofja Loka
Registration date : 02/05/2008

Trikci - Page 14 Empty
ObjavljaNaslov sporočila: Re: Trikci   Trikci - Page 14 EmptySob Mar 14, 2009 5:17 pm

za psa je veliko lažje, če ima tačke dol..in pomoje psa z dokaj veliko kilažo oz. ne tako lahke konstitucije ni najbolje učit, da drži tace gor..že zaradi samega ravnotežja..tak pes to veliko težje počne kot BOCi, majhne pasme itd...že to, da ji drži tako dolgo, je res ogromen dosežek..
Nazaj na vrh Go down
Maša
Admin
Maša

Trikci - Page 14 Empty
ObjavljaNaslov sporočila: Re: Trikci   Trikci - Page 14 EmptySob Mar 14, 2009 6:01 pm

naš Oli zna hodit nazaj stoje kul pa naprej tut. on ima zelo veliko ravnotežje, samo tac gor pa še mi ni postavil.
Nazaj na vrh Go down
Urška
Mlad pes
Urška

Trikci - Page 14 Empty
ObjavljaNaslov sporočila: Re: Trikci   Trikci - Page 14 EmptySob Mar 14, 2009 10:00 pm

Maša je napisal/a:
naš Oli zna hodit nazaj stoje kul pa naprej tut. on ima zelo veliko ravnotežje, samo tac gor pa še mi ni postavil.

Ja sam to je drugo. Astor ima tut dost ravnotežja tako, sam recimo pri prosi mu je veliko laže da ima tačke dol, pa men je čist ok.
Nazaj na vrh Go down
cotton candy
Mlad pes
cotton candy

Trikci - Page 14 Empty
ObjavljaNaslov sporočila: Re: Trikci   Trikci - Page 14 EmptyNed Mar 15, 2009 12:39 pm

saj ne rečem, da nimajo ravnotežja..še vedno je pa za njih veliko težje če držijo tace v zrak..
Nazaj na vrh Go down
Urška
Mlad pes
Urška

Trikci - Page 14 Empty
ObjavljaNaslov sporočila: Re: Trikci   Trikci - Page 14 EmptyPet Mar 27, 2009 10:50 pm

Midva pa znava osmico v rikverc kul
Nazaj na vrh Go down
Urška
Mlad pes
Urška

Trikci - Page 14 Empty
ObjavljaNaslov sporočila: Re: Trikci   Trikci - Page 14 EmptySob Apr 04, 2009 2:00 pm

Danes pa je Astor slučajno dau tačko gor pri prosi pa sem kliklna in e takoj pogruntal in mi zdaj skos daje tačke gor oz. mi da eno tačko čist gor eno pa še tako napou.
Nazaj na vrh Go down
Samojedka Nala
Mlad pes
Samojedka Nala

Število prispevkov : 475
Kraj : Maribor
Registration date : 11/04/2009

Trikci - Page 14 Empty
ObjavljaNaslov sporočila: Re: Trikci   Trikci - Page 14 EmptySob Apr 11, 2009 4:49 pm

No moja Nala pa zna:

-sedi

-taco

-prostor

-daj 5

-lupćka

-hop

-vgrizni(se samo dotakne moje roke)

-brani me(začne renčati in lajati

-pojdi v vodo

-pojdi na tobogan

-pojdi ajat(spat)

-papaj(jej)

-sedi in počakaj

-prostor in počakaj

-potegni

-vleči

-kje je muca'(išče muco)

-kje je kuža?(išče psa)

-kje je keks?(išče priboljšek ter ga vkrade iz žpa)

-lajaj(daj glas)

-stoj

-počakaj

-stop

-poleg

-sem

-pridi

-poišči Mirelo(mora najti mojo najboljšo prijateljico kadar jo jaz ne najdem)

Morda še kaj Srce
Nazaj na vrh Go down
http://Anchek.webs.com/
Nina
Mladiček
Nina

Število prispevkov : 160
Kraj : Ljubljana
Registration date : 15/06/2008

Trikci - Page 14 Empty
ObjavljaNaslov sporočila: Re: Trikci   Trikci - Page 14 EmptyČet Apr 30, 2009 11:57 pm

okej, girls.
i really need you all. Sramežljiv

hočm naučit mojga buksla nasljednje [ampak ne znam *shy*]:
- da se plaz po tleh
- svizca [da ima rit na tleh a.k.a rit in zadnje tace v položaju 'sedi', trup navpično, prednje tace pa navzgor]
- preval
- hojo po zadnjih dveh tacah
- da najde eno stvar k mu ukažm

Vso čast
Nazaj na vrh Go down
Samojedka Nala
Mlad pes
Samojedka Nala

Število prispevkov : 475
Kraj : Maribor
Registration date : 11/04/2009

Trikci - Page 14 Empty
ObjavljaNaslov sporočila: Re: Trikci   Trikci - Page 14 EmptyPet Maj 01, 2009 9:33 am

Bom to probala pomagat.Prvo preval.Psu rečeš prostor.Ko se pes uleže,psa primeš(nežno) za trebuh ter ga pokotališ po tleh.Glasno ter razločno reči "preval".To ponavljaj dokler ne bo znal.Sploh ni težko moja Nala se je takoj naučila.

Hoja po zadnjih dveh tacah: Jaz Nale tega nisem učila ampak lahko probaš takole:
V roki držiš prigrizek,točno nad glavo psa.Ko se bo kuža postavil na zadnje tace,se začni počasi premikati nazaj(ali naprej).Ko bo kuža hodil ga pohvali ter mu reči ukaz.

Išči: Psu pred nos nastaviš igračo(prigriek),da povoha.Nato psu skrij ta predmet ter reči "išči".Jaz ti ne znam bolje razložiti,ker se je moja Nala to sama naučila.
Nazaj na vrh Go down
http://Anchek.webs.com/
anncii.^^
Mlad pes
anncii.^^

Število prispevkov : 461
Kraj : škofja loka ^^ forme ^^
Registration date : 06/05/2008

Trikci - Page 14 Empty
ObjavljaNaslov sporočila: Re: Trikci   Trikci - Page 14 EmptyPet Maj 01, 2009 11:27 am

No midve imava problem s trikcom "shy". Z selotejpom sem probala, vendar je problem, da enkrat z eno in za to jo nagradim. Potem dam pa spet selpotejp na nos, ga poskuša z drugo tačko. Mene zanima zdaj kako naj jo naučim, da bi delala samo z eno tačko?

Hvala za odgovore.
Nazaj na vrh Go down
Alja.
Admin
Alja.

Število prispevkov : 2474
Kraj : Radenci

Trikci - Page 14 Empty
ObjavljaNaslov sporočila: Re: Trikci   Trikci - Page 14 EmptyPet Maj 01, 2009 11:39 am

Plazenje sem jaz učila tako, da sem se vsedla in imela noge toliko pokrčene da je pes lahko ležal pod njimi, ni pa mogel vstati. Ko je bil v tem položaju sem mu pred glavo začela vleči priboljšek in ko se je premaknil, sem šla z nogami z njim, da se ni mogel vstati. Ko se pes samo premakne, kot ti želiš klikneš + nagrada.

Svizca sem jaz učila tako, da sem ga dala na sedi in po malo nad glavo držala priboljšek. Ko je dvignil tačke klik+ nagrada. Ampak je trajalo nekaj časa da je pogruntal da nesme 'vstati', zato roke ne smeš dvigniti preveč visoko nad glavo. Lahko ga pa naučiš da se s tačkami dotakne tvoje roke. Potem mu ko sedi nastaviš roko nad glavo, in ko se je bo s tačkami poskusil dotakniti klikneš in nagradiš.

Če hočeš da ti najde točno določeno stvar, npr. žogico, frizbi, telefon, kliker, karkoli, ne rabiš v bistvu nič drugega, kot da stvari poimenuješ in povežeš s prinesi. Ko se igrata s frizbijem npr. mu veliko govori 'frizbi', ko mu ga mečeš mu reči 'prinesi- frizbi'. Ko bo besedo 'frizbi' povezal s frizbijem, pa stopnjuj. Stvar daj na drugo stran sobe, v kakšo škatlo (odprto), v drugo sobo itd. Enako delaš za ostale stvari. Ampak pazi, da boš dajala stvarem različna imena, da nebo zamenjeval. Veliko psov tega sploh ne rabiš učiti, ker se že tako navadijo na 'imena'.

anncii. Srečen : kaj pa če klikaš(oz. nagrajuješ.) samo za eno tačko?
Nazaj na vrh Go down
http://chappiii.slohosting.com
cotton candy
Mlad pes
cotton candy

Trikci - Page 14 Empty
ObjavljaNaslov sporočila: Re: Trikci   Trikci - Page 14 EmptyPet Maj 01, 2009 11:41 am

PLAZI na 'najin' način: Vodnik kleči, psu poveljuje prostor med njegovimi nogami. Nato se vodnik skloni naprej čez psa, tako da je na komolcih. S tem psu prepreči, da bi vstal. S priboljškom v roki se počasi premika naprej, pes avtomatično sledi hrani. Nagradiš za vsak premik psa v 'plazi' položaju. Ko pes osvoji, vodnik dvigne trup (tako da se psa ne dotika več) in ponovi vajo. Če pes vstane, se vodnik spet skloni. Kasneje ko se pes samostojno plazi (tako da se vodnik psa ne dotika), ponovi vajo še tako, da je vodnik ob psu.

SVIZEC: Pes sedi, vodnik s priboljškom zvabi psa, da stegne vrat in gleda gor. Nato vodnik roko malo dvigne v zrak, ker pa pes želi do priboljška, se dvigne tudi on. Verjetno ti bo najprej s prednjima tacama objemal tvojo roko. Nič hudega, držat ravnotežje se mora še naučiti. Nagradi za vsak dvig sprednjih tac. Pri tej vaji moraš biti potrpežljiva. Če hočeš da kuža tako sedi v ravnotežju brez tvoje podpore, si mora razviti trebušne mišice.

PREVAL: Pes je na prostoru pred vodnikom. Vodnik navidezno 'ovije' roko okrog pasjega vratu v črki U. Komolec je na levi strani psa, podlakt za glavo, dlan s priboljškom na desni strani psa. Pes bo, da bo dosegel priboljšek, glavo zasukal in se nagnil malo v njegovo levo stran - če kažeš z desno roko. Roko premakni tako, da pes pade iz ravnotežja in se uleže na hrbet. Nato ga samo še zvabi v preval. Sprva nagradi za vsak premik. Torej sprva že, ko zasuka glavo in se nagne vstran!

HOJA PO ZADNJIH DVEH TACAH: Psa s priboljškom zvabi, da se dvigne s tal. Takoj nagradi. Ko bo pes sposoben STATI na zadnjih tacah več kot par sekund, roko premakni tako, da pes naredi korak (hotel bo do hrane, zato bo sledil roki). Nagradi za vsak premik zadnjih tac!

IŠČI: Psa moraš najprej naučiti, da ti prinese določeno stvar, npr: žogico. Psu vržeš žogico, in ko jo prinese, zamenjaš s hrano. (pravilo plen-nagrada: Pes ulovi in prinese plen, ki pa je nakoncu tudi okusen). Nato psa daš na čakanje, žogico postaviš cca 5 metrov od psa, se vrneš k psu, pokažeš na žogico in poveljuješ 'išči'. Ko pes prinese žogico, ga nagradiš. Večkrat ponoviš. Nato psu žogico postavi iz njegovega vidnega polja (recimo za škatlo), vendar pusti, da te pri dejanju opazuje. Ko plen najde in prinese, nagradiš. Psa lahko naučiš tudi razlikovati predmete, torej za vsak predmet sledi drugačno povelje. Npr: išči žogico ali samo 'žogica', palčko, kluče, vrvico, cufo itd. Vendar vedi, da moraš z vsakim novim predmetom začeti znova. Pes se mora naučiti povezati povelje s pravim predmetom.
Nazaj na vrh Go down
anncii.^^
Mlad pes
anncii.^^

Trikci - Page 14 Empty
ObjavljaNaslov sporočila: Re: Trikci   Trikci - Page 14 EmptyPet Maj 01, 2009 1:11 pm

Alja. : Ji kliknem samo za eno tačko. Torej kliknem je samo za desno tačko. Bova probale še enkrat pa poročam, če nama je kaj ratalo.
Nazaj na vrh Go down
anncii.^^
Mlad pes
anncii.^^

Trikci - Page 14 Empty
ObjavljaNaslov sporočila: Re: Trikci   Trikci - Page 14 EmptyPet Maj 01, 2009 8:06 pm

Še eno vprašanje. Kaj naj uporabim namesto selotejpa?
Nazaj na vrh Go down
cotton candy
Mlad pes
cotton candy

Trikci - Page 14 Empty
ObjavljaNaslov sporočila: Re: Trikci   Trikci - Page 14 EmptyPet Maj 01, 2009 8:09 pm

anncii.Srečen je napisal/a:
Še eno vprašanje. Kaj naj uporabim namesto selotejpa?

dobro obloženo elastiko za lase Wink (daš okrog gobčka)
Nazaj na vrh Go down
anncii.^^
Mlad pes
anncii.^^

Trikci - Page 14 Empty
ObjavljaNaslov sporočila: Re: Trikci   Trikci - Page 14 EmptyPet Maj 01, 2009 8:18 pm

Hvala Petra.
Nazaj na vrh Go down
cotton candy
Mlad pes
cotton candy

Trikci - Page 14 Empty
ObjavljaNaslov sporočila: Re: Trikci   Trikci - Page 14 EmptyNed Maj 03, 2009 12:08 am

Aja lahko pa samo podrgneš s koščkom dišečega sira ali salame, mesa okrog smrčka. Menda prav tako vžge..
Nazaj na vrh Go down
Kopek.
Mladiček

Število prispevkov : 114
Kraj : Slov.Konjice
Registration date : 02/05/2009

Trikci - Page 14 Empty
ObjavljaNaslov sporočila: Re: Trikci   Trikci - Page 14 EmptyNed Maj 03, 2009 11:13 am

Vaši psi/psice ful znajo.
Maxi pa še ne tok veliko.
Zna pa:
sedi
leži
tačko
prosi
prinesi
spusti
počakaj
k nogi

To je zaenkrat vse...Ko bo znal še pa kaj več pa dopolnim seznam...
Nazaj na vrh Go down
Nina
Mladiček
Nina

Število prispevkov : 160
Kraj : Ljubljana
Registration date : 15/06/2008

Trikci - Page 14 Empty
ObjavljaNaslov sporočila: Re: Trikci   Trikci - Page 14 EmptyPon Maj 04, 2009 8:00 pm

Joj, hvala vam vsem. Ljubezen
Nazaj na vrh Go down
Maša
Admin
Maša

Trikci - Page 14 Empty
ObjavljaNaslov sporočila: Re: Trikci   Trikci - Page 14 EmptyPon Maj 11, 2009 9:26 pm

Vsa vesela...:
Mi se je naučila križ, zej morva še samo kraž. ><
Zej sva malo vadile različne skoke (čez nogo, obroča iz nog pa to..) in ji gre dobro, samo povezat bo treba use skup.
Stoja lepo napreduje, še malo pa bo stena - samostojno (sedaj ji še malo pomagam).
Zna pa iti nazaj na en predmet.
Delava pa dosti na daljavo(jo npr. pošljem na en predmet) in z motečimi dejavniki, pazim poleg, da se mi pset ne oddaljuje kot se mi je nekoč. Delava sem z igračko odspredaj (ona se je naj nebi dotaknila, sej včasiih ji gre in se ji upre, včasih pa ne), potem greva z briketki in salamico v posodici... mava še dosti za delati osnovno poslušnot.
Znava že čisto malo skupaj hoditi nazaj (ona je med nogami), potem pa osmica in slalom nazaj. Mi je ful všeč ker zna uporavljati zadnje noge, aja pa morva zej še enkrat začet zmanjševati posodico.
Pa še zlaganje posodic. uff. Dosti dela.
Ko mi jo bo pa uspelo naučiti, da mi skoči v naročje in na hrbet bom pa tako ali tako čist srečna.
Kako se pa res uči na hrbet in skok v naročje.
Nazaj na vrh Go down
cotton candy
Mlad pes
cotton candy

Trikci - Page 14 Empty
ObjavljaNaslov sporočila: Re: Trikci   Trikci - Page 14 EmptyNed Maj 17, 2009 7:25 pm

pri naju je ta teden do zdaj obrodil še največ sadov smeh (sem dobila val novih zamislic Smejim se )

naučila se je povleči ENO karto iz rok-izmed večih, ki jih držim razprte, zavit v odejico tako da se nanjo vleže in nato naredi preval z robom odejice v ustih, porivat žogo s smrčkom skozi moje noge, plezat po 'malarski' lestvi, krožit okrog palice v obeh smereh (neprekinjeno več krogov), se igrat 'limbo'- plazit pod palicam, pospravit zmečkane papirje v kanglico, kanglico prijeti za ročaj, ki je spuščen (ne samostoječ)..vse v enem tednu Nasmejan
Nazaj na vrh Go down
cotton candy
Mlad pes
cotton candy

Trikci - Page 14 Empty
ObjavljaNaslov sporočila: Re: Trikci   Trikci - Page 14 EmptyNed Sep 06, 2009 7:29 pm

Nazaj na vrh Go down
Sponsored content

Trikci - Page 14 Empty
ObjavljaNaslov sporočila: Re: Trikci   Trikci - Page 14 Empty

Nazaj na vrh Go down

Trikci
Nazaj na vrh 
Stran 14 od 16Pojdi na stran : Previous  1 ... 8 ... 13, 14, 15, 16  Next