|
| Ali bolje izvedena vaja vpliva na velikost priboljška? | |
| | Avtor | Sporočilo |
---|
Alja. Admin
Število prispevkov : 2474 Age : 29 Kraj : Radenci Registration date : 02/05/2008
| Naslov sporočila: Ali bolje izvedena vaja vpliva na velikost priboljška? Čet Maj 29, 2008 6:41 pm | |
| Zanima me kakšno mnenje imate o tem, da če pes neko vajo bolje izvede, da dobi večji priboljšek? (namesto briketka salamico, sirček ipd.) Mene je kar malo začudilo, kakšno mnenje imajo o tem nekateri ljudje, ki odločno vztrajajo pri teoriji 'Boljši trikec=večji priboljšek.' | |
| | | blue Admin
Število prispevkov : 2439 Age : 28 Registration date : 30/04/2008
| Naslov sporočila: Re: Ali bolje izvedena vaja vpliva na velikost priboljška? Čet Maj 29, 2008 6:53 pm | |
| Ahh...nevem. Moj vedno dobi isto količino priboljška in pohvalo. Če je vaja super ekstra izpeljana eno veeeeliko pohvalo in mojo popolno navdušenje. Jaz edino kar delam pa spreminjam nagrade (ko vajo pes obvlada). Enkrat samo priboljšek, enkrat pohvala, igra, enkrat ga za nagrado spustim v vodo, enkrat v gnoj (potlej pa govorim kako je to nedopustno in kako se je pes tega naučil ). Me pa isto zanima kot Aljo. Eni pravijo, da za lepo/pravilno/lepše izvedeno vajo dobijo pač večji ali bolj slasten priboljšek, da se po kratkem cajtu psu klikne kdaj dobi bolj slastnega in začnejo vajo delati bolje. | |
| | | sara Mladiček
Število prispevkov : 276 Age : 34 Kraj : Okolica Ajdovščine Registration date : 10/05/2008
| Naslov sporočila: Re: Ali bolje izvedena vaja vpliva na velikost priboljška? Čet Maj 29, 2008 7:30 pm | |
| Zame velja boljše izvedeno, boljši priboljšek . Mi običajno delamo na kruh lai tiste mehke palčke ki jih lahko lomiš..če smo pa superbriliantni alpa res hočem da naredi odlično (utrjevanje pri bbh, razstave), pa preidemo na bolj dišeče reči...hrenovke, pršut. To jo še bolj motivira. Velikost pa ne vpljiva, kr moja je itak skozi lačna, kakšen neješč pes pa se bo hitro naveličal če mu boš dal (oarafrazirano) 1 kg briketk za en sedi | |
| | | Alja. Admin
Število prispevkov : 2474 Age : 29 Kraj : Radenci Registration date : 02/05/2008
| Naslov sporočila: Re: Ali bolje izvedena vaja vpliva na velikost priboljška? Čet Maj 29, 2008 7:43 pm | |
| Ja, saj. Jaz ne vidim kje je smisel tega da pes dobi večji priboljšek. Itak vse takoj poje. Razumem to, da mu daš kaj bolj 'dišečega' ampak to z velikostjo mi je pa malo čudno. Moj način je tak- Boljše izvedena vaja- več manjših priboljškov. Po moji logiki je psu tako bolj jasno, da je nekaj naredil zelo prav. Ali? | |
| | | najchy Moderator
Število prispevkov : 2446 Age : 30 Kraj : Strunjan Registration date : 02/05/2008
| Naslov sporočila: Re: Ali bolje izvedena vaja vpliva na velikost priboljška? Čet Maj 29, 2008 8:35 pm | |
| Jaz Naju dam več priboljškov če vajo super izvede 2-3 salamice. | |
| | | Maša Admin
Število prispevkov : 3394 Age : 28 Kraj : SlovKonjice Registration date : 25/03/2008
| Naslov sporočila: Re: Ali bolje izvedena vaja vpliva na velikost priboljška? Čet Maj 29, 2008 10:02 pm | |
| Pri mojemu je vseeno kakšni priboljški, važno da so mu všeč. Imam pač zmeraj 4 različne priboljške za na agility, kjer jih pač lomim, da se nebi prehitro naveličal delat, čeprav ne vem od kot to meni, da se hitro naveliča delati. -ene imam piščančje - drugo je sir - tretjo je las vegas sport snacks - pa še ene kostke od sport snacksov... Ampak jih lomim na maaaajhne koščke.. Tako, da imam eni priboljšek približno za petkrat, za zeloo dobro opravljeno nalogo, mu dam pa tri priboljške in klikam... Menim pa, da ima vsak svoj način dela s psom in če mu pes dela bolje na večje priboljške pač dela na večje priboljške... | |
| | | cotton candy Mlad pes
Število prispevkov : 905 Age : 31 Kraj : Škofja Loka Registration date : 02/05/2008
| Naslov sporočila: Re: Ali bolje izvedena vaja vpliva na velikost priboljška? Pet Maj 30, 2008 2:30 pm | |
| jaz se držim načela nadpričakovano dobra izvedba vaje-->več briketkov...ali pa, ko vidim, da se je že naveličala (kadar se učiva nov trikec) in večkrat površno naredi oz jo težje pripravim, da spet poskusi, takrat potem tudi pade večja nagrada + igra + konec učenja..nikoli pa ne neham, če ji že rečem nek ukaz, pa se njej ne da več..--tisto mora nujno izvesti (potem pa seveda preneham) | |
| | | Sponsored content
| Naslov sporočila: Re: Ali bolje izvedena vaja vpliva na velikost priboljška? | |
| |
| | | | Ali bolje izvedena vaja vpliva na velikost priboljška? | |
|
Similar topics | |
|
| Permissions in this forum: | Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
| |
| |
| |