Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

KazaloPortal Malo Po GalleryLatest imagesIščiRegistriraj sePrijava
Meni

Latest topics
» kratkodlaki border colli
Ali bolje izvedena vaja vpliva na velikost priboljška? EmptyTor Jun 17, 2014 1:10 pm by airedale10

» Mačji triki
Ali bolje izvedena vaja vpliva na velikost priboljška? EmptyPet Mar 08, 2013 5:14 pm by ursa1234

» Nekaj o rodovniku & izbira primernega vzreditelja
Ali bolje izvedena vaja vpliva na velikost priboljška? EmptyČet Feb 28, 2013 5:21 pm by airedale10

» Moje živalce
Ali bolje izvedena vaja vpliva na velikost priboljška? EmptyNed Feb 10, 2013 6:15 pm by airedale10

» Berny
Ali bolje izvedena vaja vpliva na velikost priboljška? EmptySob Jul 21, 2012 3:52 pm by berny&zala

» Labradorec [Labrador Retiever]
Ali bolje izvedena vaja vpliva na velikost priboljška? EmptyPon Jun 25, 2012 3:31 pm by Hov-hov

» Sindy*
Ali bolje izvedena vaja vpliva na velikost priboljška? EmptyPon Jun 18, 2012 9:08 pm by momokika

» How.<3
Ali bolje izvedena vaja vpliva na velikost priboljška? EmptyPon Jun 18, 2012 9:05 pm by momokika

» Piramida
Ali bolje izvedena vaja vpliva na velikost priboljška? EmptyPon Jun 18, 2012 5:45 pm by momokika

Ali bolje izvedena vaja vpliva na velikost priboljška?

Go down 
+2
blue
Alja.
6 posters
AvtorSporočilo
Alja.
Admin
Alja.

Število prispevkov : 2474
Kraj : Radenci
Registration date : 02/05/2008

Ali bolje izvedena vaja vpliva na velikost priboljška? Empty
ObjavljaNaslov sporočila: Ali bolje izvedena vaja vpliva na velikost priboljška?   Ali bolje izvedena vaja vpliva na velikost priboljška? EmptyČet Maj 29, 2008 6:41 pm

Zanima me kakšno mnenje imate o tem, da če pes neko vajo bolje izvede, da dobi večji priboljšek? (namesto briketka salamico, sirček ipd.)
Mene je kar malo začudilo, kakšno mnenje imajo o tem nekateri ljudje, ki odločno vztrajajo pri teoriji 'Boljši trikec=večji priboljšek.'
Nazaj na vrh Go down
http://chappiii.slohosting.com
blue
Admin
blue

Število prispevkov : 2439
Registration date : 30/04/2008

ObjavljaNaslov sporočila: Re: Ali bolje izvedena vaja vpliva na velikost priboljška?   Ali bolje izvedena vaja vpliva na velikost priboljška? EmptyČet Maj 29, 2008 6:53 pm

Ahh...nevem. Moj vedno dobi isto količino priboljška in pohvalo. Če je vaja super ekstra izpeljana eno veeeeliko pohvalo in mojo popolno navdušenje.

Jaz edino kar delam pa spreminjam nagrade (ko vajo pes obvlada). Enkrat samo priboljšek, enkrat pohvala, igra, enkrat ga za nagrado spustim v vodo, enkrat v gnoj (potlej pa govorim kako je to nedopustno in kako se je pes tega naučil Obračam oči Jezik kažem ).

Me pa isto zanima kot Aljo. Eni pravijo, da za lepo/pravilno/lepše izvedeno vajo dobijo pač večji ali bolj slasten priboljšek, da se po kratkem cajtu psu klikne kdaj dobi bolj slastnega in začnejo vajo delati bolje. Jezik kažem
Nazaj na vrh Go down
sara
Mladiček
sara

Število prispevkov : 276
Kraj : Okolica Ajdovščine
Registration date : 10/05/2008

ObjavljaNaslov sporočila: Re: Ali bolje izvedena vaja vpliva na velikost priboljška?   Ali bolje izvedena vaja vpliva na velikost priboljška? EmptyČet Maj 29, 2008 7:30 pm

Zame velja boljše izvedeno, boljši priboljšek Wink.
Mi običajno delamo na kruh lai tiste mehke palčke ki jih lahko lomiš..če smo pa superbriliantni alpa res hočem da naredi odlično (utrjevanje pri bbh, razstave), pa preidemo na bolj dišeče reči...hrenovke, pršut. To jo še bolj motivira. Velikost pa ne vpljiva, kr moja je itak skozi lačna, kakšen neješč pes pa se bo hitro naveličal če mu boš dal (oarafrazirano) 1 kg briketk za en sedi Wink
Nazaj na vrh Go down
http://www.freewebs.com/zlatkariva
Alja.
Admin
Alja.

Število prispevkov : 2474
Kraj : Radenci

ObjavljaNaslov sporočila: Re: Ali bolje izvedena vaja vpliva na velikost priboljška?   Ali bolje izvedena vaja vpliva na velikost priboljška? EmptyČet Maj 29, 2008 7:43 pm

Ja, saj.
Jaz ne vidim kje je smisel tega da pes dobi večji priboljšek. Itak vse takoj poje. Razumem to, da mu daš kaj bolj 'dišečega' ampak to z velikostjo mi je pa malo čudno. Sramežljiv Moj način je tak- Boljše izvedena vaja- več manjših priboljškov. Po moji logiki je psu tako bolj jasno, da je nekaj naredil zelo prav.
Ali? Smejim se
Nazaj na vrh Go down
http://chappiii.slohosting.com
najchy
Moderator
najchy

Število prispevkov : 2446
Kraj : Strunjan

ObjavljaNaslov sporočila: Re: Ali bolje izvedena vaja vpliva na velikost priboljška?   Ali bolje izvedena vaja vpliva na velikost priboljška? EmptyČet Maj 29, 2008 8:35 pm

Jaz Naju dam več priboljškov če vajo super izvede 2-3 salamice.
Nazaj na vrh Go down
http://www.freewebs.com/najchy/
Maša
Admin
Maša

Število prispevkov : 3394
Kraj : SlovKonjice
Registration date : 25/03/2008

ObjavljaNaslov sporočila: Re: Ali bolje izvedena vaja vpliva na velikost priboljška?   Ali bolje izvedena vaja vpliva na velikost priboljška? EmptyČet Maj 29, 2008 10:02 pm

Pri mojemu je vseeno kakšni priboljški, važno da so mu všeč. Imam pač zmeraj 4 različne priboljške za na agility, kjer jih pač lomim, da se nebi prehitro naveličal delat, čeprav ne vem od kot to meni, da se hitro naveliča delati.
-ene imam piščančje - drugo je sir - tretjo je las vegas sport snacks - pa še ene kostke od sport snacksov... Jezik kažem
Ampak jih lomim na maaaajhne koščke.. Tako, da imam eni priboljšek približno za petkrat, za zeloo dobro opravljeno nalogo, mu dam pa tri priboljške in klikam... Jezik kažem

Menim pa, da ima vsak svoj način dela s psom in če mu pes dela bolje na večje priboljške pač dela na večje priboljške... Wink
Nazaj na vrh Go down
http://dogland.naspletu.com
cotton candy
Mlad pes
cotton candy

Število prispevkov : 905
Kraj : Škofja Loka

ObjavljaNaslov sporočila: Re: Ali bolje izvedena vaja vpliva na velikost priboljška?   Ali bolje izvedena vaja vpliva na velikost priboljška? EmptyPet Maj 30, 2008 2:30 pm

jaz se držim načela nadpričakovano dobra izvedba vaje-->več briketkov...ali pa, ko vidim, da se je že naveličala (kadar se učiva nov trikec) in večkrat površno naredi oz jo težje pripravim, da spet poskusi, takrat potem tudi pade večja nagrada + igra + konec učenja..nikoli pa ne neham, če ji že rečem nek ukaz, pa se njej ne da več..--tisto mora nujno izvesti (potem pa seveda preneham)
Nazaj na vrh Go down
Sponsored content

ObjavljaNaslov sporočila: Re: Ali bolje izvedena vaja vpliva na velikost priboljška?   Ali bolje izvedena vaja vpliva na velikost priboljška? Empty

Nazaj na vrh Go down

Ali bolje izvedena vaja vpliva na velikost priboljška?
Nazaj na vrh 
Stran 1 od 1
 Similar topics
-
» Vaja ''Poleg''