Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

KazaloPortal Malo Po GalleryLatest imagesIščiRegistriraj sePrijava
Meni

Latest topics
» kratkodlaki border colli
Zastrupitev? EmptyTor Jun 17, 2014 1:10 pm by airedale10

» Mačji triki
Zastrupitev? EmptyPet Mar 08, 2013 5:14 pm by ursa1234

» Nekaj o rodovniku & izbira primernega vzreditelja
Zastrupitev? EmptyČet Feb 28, 2013 5:21 pm by airedale10

» Moje živalce
Zastrupitev? EmptyNed Feb 10, 2013 6:15 pm by airedale10

» Berny
Zastrupitev? EmptySob Jul 21, 2012 3:52 pm by berny&zala

» Labradorec [Labrador Retiever]
Zastrupitev? EmptyPon Jun 25, 2012 3:31 pm by Hov-hov

» Sindy*
Zastrupitev? EmptyPon Jun 18, 2012 9:08 pm by momokika

» How.<3
Zastrupitev? EmptyPon Jun 18, 2012 9:05 pm by momokika

» Piramida
Zastrupitev? EmptyPon Jun 18, 2012 5:45 pm by momokika

Zastrupitev?

Go down 
4 posters
AvtorSporočilo
Maša
Admin
Maša

Število prispevkov : 3394
Kraj : SlovKonjice
Registration date : 25/03/2008

Zastrupitev? Empty
ObjavljaNaslov sporočila: Zastrupitev?   Zastrupitev? EmptySob Maj 17, 2008 5:00 pm

Mi imamo lepe izkušnje s tem. Smo že enkrat bili doma zastrupljeni z neko hrano, vrjetno mu jo je nekdo ponudil in je bila zastrupljena (Al what ever).. Ampak smo ugotovili, da ni nič hujšega, 3x smo šli po antibijotik pa smo bili zdravi.

Zanima me če bi se pes lahko zastrupil z škropivom za rastline (ki še ni rečen z vodo). Kolikor vem se bi lahko, ampak zanima me tudi vaše mnenje.
Nazaj na vrh Go down
http://dogland.naspletu.com
blue
Admin
blue

Število prispevkov : 2439
Registration date : 30/04/2008

Zastrupitev? Empty
ObjavljaNaslov sporočila: Re: Zastrupitev?   Zastrupitev? EmptySob Maj 17, 2008 5:02 pm

Zaradi tega lahko tudi umre! V Tepanju pred šolo večkrat špricajo tekaško progo, da ni trave. Ena lastnica mešanke z nekim španjelom se je sprehajala tam pes je pa seveda jedel travo...kuža je potem umru!

Mene pa zanima po kolikem času se pojavijo znaki take zastrupitve in kaki so?
Nazaj na vrh Go down
Maša
Admin
Maša

Zastrupitev? Empty
ObjavljaNaslov sporočila: Re: Zastrupitev?   Zastrupitev? EmptySob Maj 17, 2008 5:06 pm

Znaki se pojavijo v 24 urah (v katerih lahko tudi umrejo če ne gremo takoj k veterinarju), vidiš pa po dlesni, če nima rožnate dlesni potem vrjetno ni vse vredu z njim (če ima vijolično dlesen je vrjetno to dober znak). Tako da ob takem primeru je treba iti takoj k veterinarju, pa tudi če je pol noč, imate vrjetno vsi tel. svojih vetov in jih pokličite.

Eh.. Tam ko sem napisala če se lahko zastrupi to itak vem, sam sem se malo zatipkala - mislila sem vprašati če lahko umre. smeh Vem, da so zelo občutljivi na strup proti redčim polžem. Wink
Nazaj na vrh Go down
Urška
Mlad pes
Urška

Število prispevkov : 4259
Registration date : 04/05/2008

Zastrupitev? Empty
ObjavljaNaslov sporočila: Re: Zastrupitev?   Zastrupitev? EmptyNed Maj 18, 2008 12:02 am

Naši sosedi so imeli Dalmatinca, pa je full lajal zmeraj, pa mu je enkrat nekdo vrgu mislim da zasstrupljeno meso pa je poginil Se jezi Jokam
Nazaj na vrh Go down
http://astor.slohosting.com/
blue
Admin
blue

Število prispevkov : 2439
Registration date : 30/04/2008

Zastrupitev? Empty
ObjavljaNaslov sporočila: Re: Zastrupitev?   Zastrupitev? EmptyNed Maj 18, 2008 11:11 am

Moraš fuul pazit. Tudi sam lahko hitro neved zastrupiš svojega psa Ne vem . Že z kako igračko (kaki košček poje pa se tista snov ''razgradi'' notri-taki primer je v LJ ena mešanka bila, ki se je z neko piskico zastrupila..ampak seveda ni umrla...) se lahko zastrupijo.
Nazaj na vrh Go down
Maša
Admin
Maša

Zastrupitev? Empty
ObjavljaNaslov sporočila: Re: Zastrupitev?   Zastrupitev? EmptyNed Maj 18, 2008 11:48 am

Ja pa lepilo in ČIGUMIJI so zelo nevarni. Naprimer sekundno lepilo je zelo učinkovito za neželjeno zazstrupitev. S čigumijimi (žvečilkami) pa tako ali tako večina vsi vemo, da povsod puščamo to svinjarijo in jo psi zaužijejo, pa se jim vse skupaj zlepi... Obračam oči
Nazaj na vrh Go down
Nina
Mladiček
Nina

Število prispevkov : 160
Kraj : Ljubljana
Registration date : 15/06/2008

Zastrupitev? Empty
ObjavljaNaslov sporočila: Re: Zastrupitev?   Zastrupitev? EmptySob Jul 05, 2008 3:23 pm

Poleg vseh naštetih stvari sta nevarna tudi čebula in česen, mrtve živali - saj so lahko okužene - , piščančje kosti, a te niso strupene, le lahko se jim zataknejo v črevesju. Psi naj bi zato jedli izjemoma goveje kosti, ki so večje in močnejše [če smo že pri naravnih izdlekih, sicer kupljene] Wink
Nazaj na vrh Go down
Sponsored content

Zastrupitev? Empty
ObjavljaNaslov sporočila: Re: Zastrupitev?   Zastrupitev? Empty

Nazaj na vrh Go down

Zastrupitev?
Nazaj na vrh 
Stran 1 od 1