|
| Dog dancing [canine freestyle, helwalk to music] | |
|
+4cotton candy Alja. Maša Lonna 8 posters | Avtor | Sporočilo |
---|
Lonna Admin
Število prispevkov : 117 Age : 30 Registration date : 08/05/2008
| Naslov sporočila: Dog dancing [canine freestyle, helwalk to music] Pon Maj 12, 2008 10:20 pm | |
| Dog dancing kakšen se vam zdi ta šport? | |
| | | Maša Admin
Število prispevkov : 3394 Age : 28 Kraj : SlovKonjice Registration date : 25/03/2008
| Naslov sporočila: Re: Dog dancing [canine freestyle, helwalk to music] Pon Maj 12, 2008 10:21 pm | |
| Lep šport. Moraš imeti res izpiljeno pozornost. Jaz si mojega psa ne predstavljam "plesati pasjega plesa" ker mu ne diši preveč. | |
| | | Lonna Admin
Število prispevkov : 117 Age : 30 Registration date : 08/05/2008
| Naslov sporočila: Re: Dog dancing [canine freestyle, helwalk to music] Pon Maj 12, 2008 10:23 pm | |
| Z Lonno se nebi ravno preveč odneslo..je namreč malo lena in nima veselja do skakanja. | |
| | | Alja. Admin
Število prispevkov : 2474 Age : 29 Kraj : Radenci Registration date : 02/05/2008
| Naslov sporočila: Re: Dog dancing [canine freestyle, helwalk to music] Pon Maj 12, 2008 10:55 pm | |
| V bistvu dog dancing ni šport. Ljudje s(m)o tako poimenovali izvajanje trikcev ob glasbi, in ker vse skupaj izgleda kot ples 'dog dancing'. Obstaja pa canine freestyle, ki je v bistu 'dog dancing' z razliko da je canine freestyle dejansko 'šport', ki je v drugih državah (npr. v Nemčiji) veliko bolj razvit, denimo kot pri nas agility. Pri nas v SLO se CF (okrajšava za Canine Freestyle) šele začenja razvijati, in kmalu se bodo začeli prirejati razni seminarji in srečanja. Midva sva zraven, tako kot tudi Katek in najchy (pa še veliko drugih ljudi, samo niso na tem forumu- lahko da je še kdo s tega foruma, samo jaz ne vem). Vsekakor upam, da bo kaj iz tega in da se bo CF tudi pri nas malo bolj razvil. Tako priljubljen kot agility zagotovo ne bo, niti ne bomo prišli tako daleč kot so Nemci, saj je pri nas odnos do psov veliko drugačnejši kot v Nemčiji. Tako je Maja na PeSjanarju opisala vse skupaj: Ojla, punce, evo mene končno s seminarja in tekme v Nemčiji Wink. Bilo je enkratno, naučila sem se toliko, da upam, da bo kaj v buči tudi ostalo; spoznala sem prekrasne ljudi, vse skupaj je bilo res tako super, da preprosto ne najdem dovolj superlativov Shocked.
Videla sem ogromno čudovitih nastopov, ob nekaterih sem se, priznam, od ginjenosti celo jokala. Ne verjamem, da nam bo kdaj uspelo kaj takega pri nas Undecided. Tam so pogoji za delo drugačni, celoten sistem šolanja je drugačen, sploh ne vem, kje naj začnem razlagati ... Tam psi niso dovoljeni, ampak zaželjeni - v hotelih, lokalih, trgovinah, tramvajih, podzemni. Tekma je bila v prekrasni športni dvorani, v kateri so imeli psi povsod vstop. V par dnevih sem srečala nekaj 100 psov v zelo različnih okoljih, od ZOO-ja do trgovin in parkov, v katerih imajo urejena igrišča za pse, pa niti za enega psa ne morem reči, da ni imel narejenega odpoklica, da je bil kakor koli nevzgojen. Še kar mi ne gre v račun, da se je dejansko na zelo majhnem okolju sprehajalo, tekalo, se igralo s frizbiji toliko psov, pa niti en ni šel k drugemu psu, pa so vsi prosto tekali ... Pa ni bilo to na tekmi ali v šoli, ampak v nekem primestnem urbanem okolju oz. v parku. In prvo uro, ko sem prišla domov, šok, ker so se kot ponavadi okrog bloka lajhali psi brez odpoklica, skakali po mojih psih in skratka težili ...
Na tekmi je bilo pa sanjsko, res. Imam nekaj fotk, bom napisala komentarje pod njimi, ko jih uredim. Je pa šolanje, ki ga imajo oni zadaj, tako različno od tegale tu pri nas, da ne vem, kako nam bo uspelo kaj izpeljati Undecided. Če sploh kaj in če sploh kdaj Undecided. Sem postala zelo skeptična, res Sad. Zdaj sem končno v živo videla, kako visoko stopnjo navezanosti psa na vodnika potrebuješ, da izpelješ dobro koreografijo. Pri eni 11 let stari psički, ki je popolnoma slepa na eno oko in delno slepa na drugo oko, njena vodnica pa je stara 60+, se je še sodnica med utemeljitvijo ocene jokala, tako ganljivo je bilo vse skupaj - psička je namreč sledila vodnici z glasovnimi povelji oz. znaki. Ali pa en pes, ki je terapevtski pes fantku z motnjami v razvoju, za sprostitev pa fantkova mamica pleše z njim ... Niti en pes ni niti za sekundo pogledal stran od vodnika, vsi so delali tako visoko motivirani, da kaj takega še nisem videla. Vodenje je bilo pri vseh 1A, vodnik in pes sta bila resnično kot eno Kiss. Plesali so sila različni pari, psi stari od 6 mesecev (leonberžanka ) do 11 let (mešanka), vodniki stari od 10 do skoraj 70 let ... Pravzaprav je bilo najmanj borderjev, večina psov so bili mešanci, veliko iz zavetišč, pasemski psi pa so bili zlatkoti, nekaj avstralcev, manchesterski terierji, havanarji, pinči, čivave, hoviji, briardi, munsterlandci, ptičarji ...
Moja psa sta bila pohvaljena, slišala pa sta tudi kritike Wink; Amelie je itak cirkuški pes, koza zmešana, res, ona je sredi podzemne imela treninge z mano in ji je bila največja nagrada to, da so ji ljudje ploskali. Bolijo njo briketi, samo da je center pozornosti. Za dobro koreografijo pa zna preveč trikcev in premalo povezovalnih elementov Undecided. Tako da če za canine freestyle ne bo, jo po moje lahko komot v kak cirkus dam Grin. Bajka so hoteli pa kar vsi posvojiti, ker je bil tako poskočen, naspidiran in ljubezniv. Spraševali so me, če midva delava obedience, ker imam v koreografiji previsoko stopnjo zahtevnosti heelworka Undecided. Tako da smernice za delo smo dobili, poleg res ogromno, ogromno idej pa žal tudi zvrhano mero dvomov. Naju je oba z Mojim v nekem trenutku kar imelo, da bi se preselila če že v Francijo ne pa magari v Nemčijo, ker stanje duha je tako zelo drugačno, da ne znam povedati Sad. Po takihle obiskih se človek zave, v kakšni kinološki kameni dobi in recesiji živimo in da zoper to tudi na tone moje dobre volje nekako ni dovolj Sad.Ob branju sem se začela sramovati da sem slovenka, če pogledamo samo naš odnos do psov, da kregarije za vsako malenkost med slovenci ne omenjam. Ampak pustimo to.. Skratka... tako daleč zagotovo ne bomo prišli saj smo o tem začeli razmišljati šele letos ampak počasi se daleč pride pravijo. | |
| | | cotton candy Mlad pes
Število prispevkov : 905 Age : 31 Kraj : Škofja Loka Registration date : 02/05/2008
| | | | Alja. Admin
Število prispevkov : 2474 Age : 29 Kraj : Radenci Registration date : 02/05/2008
| Naslov sporočila: Re: Dog dancing [canine freestyle, helwalk to music] Tor Maj 13, 2008 2:53 pm | |
| | |
| | | sara Mladiček
Število prispevkov : 276 Age : 34 Kraj : Okolica Ajdovščine Registration date : 10/05/2008
| Naslov sporočila: Re: Dog dancing [canine freestyle, helwalk to music] Tor Maj 13, 2008 3:35 pm | |
| Midve bova tudi Se jast že pridno učim kombinacije in likce, Rivo pa zaenkrat še ne uvajam v to. Zakaj? Ker je ogromno pozicij, osnovna pa je frontalna. Zdaj pa se midve pripravljava za bbh ki ga mava čez dober mesec in tam mora bit čim manj pred mano. Tako da po 28.6. bova tudi midve aktivneje sodelovali pri vsemu | |
| | | najchy Moderator
Število prispevkov : 2446 Age : 30 Kraj : Strunjan Registration date : 02/05/2008
| Naslov sporočila: Re: Dog dancing [canine freestyle, helwalk to music] Tor Maj 13, 2008 3:44 pm | |
| Midva z najem se tudi zdej učiva. | |
| | | blue Admin
Število prispevkov : 2439 Age : 28 Registration date : 30/04/2008
| | | | cotton candy Mlad pes
Število prispevkov : 905 Age : 31 Kraj : Škofja Loka Registration date : 02/05/2008
| Naslov sporočila: Re: Dog dancing [canine freestyle, helwalk to music] Tor Maj 13, 2008 4:59 pm | |
| Midve se zdaj za vsako večerjo ubadava s close-om..vedno mi polepša noč , ko tako lepo dela (kdo bi si mislil, da se tako micen pes lahko naslanja na vodnika, ko le-ta hodi..)..sicer pa ful pazim, da večji korak naredim z levo nogo (da je ja vedno z vratom naslonjena na meča)..če pa slučajno začne prehitevat, vedno spremenim smer (ponavadi vstran-to ji gre najlepš), da se mi spet čisto približa... to mi je res lepo gledat&delat..do zdaj je to moj najljubši trikec.... se je pa kar sama od sebe navadila pred mano pravokotno stat in hodit (strokovno front), pa če se premikam v krogu ali vstran.. | |
| | | Alja. Admin
| | | | cotton candy Mlad pes
| Naslov sporočila: Re: Dog dancing [canine freestyle, helwalk to music] Tor Maj 13, 2008 5:46 pm | |
| umm ne vem kaj je napisala tako da pomoje po svoje.. | |
| | | najchy Moderator
Število prispevkov : 2446 Age : 30 Kraj : Strunjan Registration date : 02/05/2008
| Naslov sporočila: Re: Dog dancing [canine freestyle, helwalk to music] Sre Maj 14, 2008 8:35 pm | |
| Midva z Najem tudi to znava. | |
| | | najchy Moderator
| Naslov sporočila: Re: Dog dancing [canine freestyle, helwalk to music] Pon Jun 09, 2008 5:10 pm | |
| Kako vam kaj gre?
Jaz sm pa danes celo vajo sestavila do konca. | |
| | | Alja. Admin
| Naslov sporočila: Re: Dog dancing [canine freestyle, helwalk to music] Pon Jun 09, 2008 9:55 pm | |
| - najchy je napisal/a:
- Kako vam kaj gre?
Jaz sm pa danes celo vajo sestavila do konca. Emm... Leni smo | |
| Naslov sporočila: Re: Dog dancing [canine freestyle, helwalk to music] Pon Jun 09, 2008 11:14 pm | |
| - najchy je napisal/a:
- Kako vam kaj gre?
lepo hehe..trenutno delava close še na drugi strani, sicer bi se pa lahko enkrat že posnele (ko prepričam koga da bo snemal)..koreografijo mam itak že od začetka sestavljeno, vse elemente znava..samo jo zaenkrat še nagrajujem vmes..tko no po treh različnih elementih pade nagrada... | |
| | | najchy Moderator
| Naslov sporočila: Re: Dog dancing [canine freestyle, helwalk to music] Tor Jun 10, 2008 2:15 pm | |
| - cotton candy je napisal/a:
- najchy je napisal/a:
- Kako vam kaj gre?
lepo hehe..trenutno delava close še na drugi strani, sicer bi se pa lahko enkrat že posnele (ko prepričam koga da bo snemal)..koreografijo mam itak že od začetka sestavljeno, vse elemente znava..samo jo zaenkrat še nagrajujem vmes..tko no po treh različnih elementih pade nagrada... Če ne najdeš prej snemalca te lahko jaz posnamem na kaki tekmi. Alja lenobica . Dejta no sej vem da vama gre super. | |
| Naslov sporočila: Re: Dog dancing [canine freestyle, helwalk to music] Tor Jun 10, 2008 3:31 pm | |
| ne...to raBim jz posebn cajt..takrt k men paše pa takrt k iris paše..na tekmi pa sploh ne..preveč motečih elementov..mislm sej cela koreografija bi šla skoz, sam ne tekoče.. | |
| | | najchy Moderator
| Naslov sporočila: Re: Dog dancing [canine freestyle, helwalk to music] Tor Jun 10, 2008 4:02 pm | |
| Jaz pa z Najem naj rajše vadim med ljudmo da se navadi.
Čene bi bil pomoje polom v Italiji. | |
| Naslov sporočila: Re: Dog dancing [canine freestyle, helwalk to music] Tor Jun 10, 2008 9:29 pm | |
| ma saj jaz tud zmeraj na treningu ponavljam...saj nama gre čist fino tudi v urbanem okolju med ljudmi samo za končni posnetek bi bilo lepše, če ni okrog drugih psov, ljudi... | |
| | | *white*paws* Mladiček
Število prispevkov : 27 Age : 35 Kraj : škofja loka Registration date : 15/05/2009
| Naslov sporočila: Re: Dog dancing [canine freestyle, helwalk to music] Pet Maj 15, 2009 3:28 pm | |
| jst te kumot snemam kadar se zmisleš | |
| | | najchy Moderator
| Naslov sporočila: Re: Dog dancing [canine freestyle, helwalk to music] Pet Maj 15, 2009 4:51 pm | |
| Mi boš enkrat u živo pokazala? | |
| Naslov sporočila: Re: Dog dancing [canine freestyle, helwalk to music] Ned Maj 17, 2009 7:11 pm | |
| ? kaj? sicer pa..približno koreografijo sem končno začela sestavljat..in sicer greva z zadnjega konca (oz zaključka) proti začetku (je pa še ni kaj dosti..računam da do oktobra bo..) glasbo sem si pa tudi zdaj našla..dolgooo je trajal..zbirčna pač | |
| | | najchy Moderator
| Naslov sporočila: Re: Dog dancing [canine freestyle, helwalk to music] Ned Maj 17, 2009 8:42 pm | |
| Da mi boš mogla kdaj pokazat kako vama gre. Kiro musko bosta meli? | |
| Naslov sporočila: Re: Dog dancing [canine freestyle, helwalk to music] Ned Maj 17, 2009 8:56 pm | |
| skrivnost | |
| | | Sponsored content
| Naslov sporočila: Re: Dog dancing [canine freestyle, helwalk to music] | |
| |
| | | | Dog dancing [canine freestyle, helwalk to music] | |
|
| Permissions in this forum: | Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
| |
| |
| |