|
| Agility | |
|
+25Tibetanka Zoya Katk. Samojedka Nala enna lemurka avy friga lucy Larra flo metulchk aska Westi Monika anncii.^^ sara cotton candy najchy blue Alja. Urška Balu Maša Katek 29 posters | |
Avtor | Sporočilo |
---|
cotton candy Mlad pes
Število prispevkov : 905 Age : 31 Kraj : Škofja Loka Registration date : 02/05/2008
| Naslov sporočila: Re: Agility Ned Nov 09, 2008 9:47 pm | |
| na shaping...desko daj na tla in naj sama počne z njo kar se ji dopade..na koncu bo že hodila po njej in ji ne bo neprijetna izkušnja...gugalnice pa je NE uči na polni višini...daj desko na tla in ko bo že čisto sproščena pri hoji po deski, ji daj zvito brisačo/drvo spodaj itd...postopoma zvišuj..v našem društvu imamo k sreči na voljo, da se da regulirat podstavek.. | |
| | | Maša Admin
Število prispevkov : 3394 Age : 28 Kraj : SlovKonjice Registration date : 25/03/2008
| Naslov sporočila: Re: Agility Ned Nov 09, 2008 9:51 pm | |
| - flo je napisal/a:
- Mene pa zdaj zanima...
Flo je fuul plašne narave in niti tačke ne upa dati na gugalnico. zdaj pa kako naj jo prepričam, da to ni nič hudega.?
in, v kateri kategoriji bo "tekmovala" v L ali M? Ker je kar mahjna. Veeliko manjša od Mikea.
Lp Izmeri ji plečno višino mislim, da se nad 45 cm tekmuje v L, sicer pa naj kdo prilepi pravilnik če ga ima kdo slučajno pri "roki". | |
| | | najchy Moderator
Število prispevkov : 2446 Age : 30 Kraj : Strunjan Registration date : 02/05/2008
| Naslov sporočila: Re: Agility Ned Nov 09, 2008 9:56 pm | |
| In ko bosta prišli na mal višjo naj ti kdo gugo na začetku pridrži in počasi dol spušča da se ne bo ustrašla ropota. | |
| | | cotton candy Mlad pes
Število prispevkov : 905 Age : 31 Kraj : Škofja Loka Registration date : 02/05/2008
| Naslov sporočila: Re: Agility Ned Nov 09, 2008 9:59 pm | |
| Small: plečna do 35 cm Medium: plečna od 35 do 43 cm Large: plečna nad 43 cm | |
| | | Katek Admin
Število prispevkov : 941 Age : 28 Kraj : Slov. Konjice Registration date : 24/03/2008
| Naslov sporočila: Re: Agility Ned Nov 09, 2008 10:58 pm | |
| Rusi, poskusi ji klikati že vsak pogled ali korak proti gugalnici, potem pa vse bližje, dokler se je nebo dotaknila s tačko. Potem dvigni gugalnico za cca. 10cm in klikni ko se je bo dotaknila - je potisnila proti tlom. Nato pa to stopnjuješ. Ko se ne boji veš poka gugalnice, jo spodbudiš da gre čez, s tem da zadnji del pridržiš in ga počasi spuščaš. Vsaj tako smo mi delali. | |
| | | flo Mlad pes
Število prispevkov : 1208 Age : 29 Registration date : 24/05/2008
| Naslov sporočila: Re: Agility Pon Nov 10, 2008 3:51 pm | |
| Oo, hvala vseem! Bom poskusila tako delati, kakor ste mi povedali in vam sporočim! Drugače se mi pa zdi, da ima Flo plečno višino tam nekje okoli 43-45cm. Je res zelo mala! Tako, da če bo še kej zrastla, greva potem v L! Lp | |
| Naslov sporočila: Re: Agility Pon Nov 10, 2008 4:30 pm | |
| | |
| | | flo Mlad pes
| Naslov sporočila: Re: Agility Pon Nov 10, 2008 5:12 pm | |
| CC, se mi je zdelo, ja, da bo Flo šla v L, ampak me je zmotilo to, da je tako majhnaa! | |
| | | Larra Mladiček
Število prispevkov : 131 Age : 31 Kraj : Kranj Registration date : 29/10/2008
| Naslov sporočila: Re: Agility Pon Nov 10, 2008 5:57 pm | |
| Mi pa smo v mali šoli malo probavali za tole gugalnico... Enkrat so dali na tla sam desko, pa je dala Boni samo sprednji dve nogi gor, več ne, naslednji teden pa smo probali na pravo gugalnico in je delala isto...sploh ni upala iti več... Kako naj jo navadim...? LP | |
| | | | lucy Mlad pes
Število prispevkov : 935 Age : 28 Registration date : 08/05/2008
| Naslov sporočila: Re: Agility Pon Nov 10, 2008 9:25 pm | |
| Samo ena pripomba... Nevem, kako boš odregirala na to ,Rusi... Ampak ko sva šli skupaj na poligon, si za Bonie, ki je šla že večkrat čez most, šla tudi s Flo, nič narbe, če bi pri mostu ostalo. in ko si šla sol z mosta si probala gugalnico, in ko je padla na tla(gugalnica), s je Flo ustrašila Nato si šla še na palisado, pa je šla Flo, zelo prestrašeno, in čisto sklonjeno čez. Midva z Bonie sva delali samo most, tunel, in preskoke, kadar so bili inštruktorji. je res da je Flo starejša. samo če jo je bilo strah, in si to videla že pri mostu, zakaj si jo potem še čez druge poslala? Upam, da ne zameriš za tole... | |
| | | flo Mlad pes
| Naslov sporočila: Re: Agility Pon Nov 10, 2008 9:56 pm | |
| Hmm... jst kle ne vidim problema. Res, je, da je šla Flo čez most enkrat malo bolj prestrešeno, drugič, je šla čisto normalno, gugalnico, je šla pa tudi, takoj čez brez problema, samo potem se je malo prestrašila, ker se je prepogibala.(sm šla pa gugalnico, ker mi je tudi špela tako rekla, da grem lahko, ker sem jo spraševala), palisado, sva šli pa samo enkrat, in tam tudi je šla brez problema, počasi je šla pa zaradi tega, ker Flo ni norc, in gre previdno čez vse ovire. Slalom gre tudi bolj počasi, pa se ga ne boji. Saj, bom pa ja vedela, kdaj se moj pes boji in kdaj ne. | |
| | | lucy Mlad pes
| Naslov sporočila: Re: Agility Pon Nov 10, 2008 10:07 pm | |
| Okej, okej, sej sama veš Slalom pa itak zelo lpo dela, samo je malo razlike med slalomom in gugalnico ali palisado se ti ne zdi? | |
| Naslov sporočila: Re: Agility Pon Nov 10, 2008 10:09 pm | |
| no ja..tukaj se strinjam z lucy.... gugalnica je ena težjih ovir za pse in če pridobijo slabo izkušnjo, se je bodo še kar nekaj časa otepali oz bo težko popraviti napako... gugalnica je ena tistih ovir, ki se vsekakor ne smejo samo ''zdelati''-to pomeni 'čez iti' zlepa ali zgrda..treba je delati postopno, pa tudi tri nove cone na enem treningu so preveč za mladega neizkušenega psa.. | |
| | | najchy Moderator
Število prispevkov : 2446 Age : 30 Kraj : Strunjan Registration date : 02/05/2008
| Naslov sporočila: Re: Agility Pon Nov 10, 2008 10:11 pm | |
| Nism vidla kaj se je zgodilo ampak bom useno neki napisala. Učasih je dobro ponovit kakšno oviro ki se je pes prestraši.
Napr. če pade iz mosta in se prestraši ga je dobro enkrat ponovit pol pa raztur igra hranca skratka žur,da pes vidi da ni nič hudega. | |
| | | flo Mlad pes
| Naslov sporočila: Re: Agility Pon Nov 10, 2008 10:45 pm | |
| Enkrat je šla čez gugalnico, ker so mi tako tudi drugi člani agija rekli. Potem, ko se je ustrašila, sva šli pa samo šeenkrat do polovice, ali pa še manj in sem kliknila, ter dala igračko/priboljšek(ne vem kaj sem takrat imela) in potem konec gugalnice. pika in konec, tako je bilo jaz kle ne vidim problema. Edino to, da se flo boji gugalnice, kar pa bi se jo itak, pa tudi če ni bi šla takrat gor na njo. | |
| | | flo Mlad pes
| Naslov sporočila: Re: Agility Pon Nov 10, 2008 10:47 pm | |
| Pozabila povedat, da greva jutri spet na agi, in vam sporočim kako je bilo! | |
| | | Maša Admin
Število prispevkov : 3394 Age : 28 Kraj : SlovKonjice Registration date : 25/03/2008
| Naslov sporočila: Re: Agility Tor Nov 11, 2008 4:56 pm | |
| Jaz se strinjam z Rusi. To pa ni nič takšnega, da če se ene ovire boji, da je "kul" če gre še ostale probat. Meni se Oli boji gugalnice, palisade se mi je včasih in prav tako mosta se mi je včasih bal. Vendar mi je na zadnjem treningu čisto preveč "raztutal" most oziroma mi je tekel hitro in naredil cone. Palisada je pa tudi O.K. pri Oliju in gre lepo mimo, gugalnice se boji ker v moje bivšem KDju ne znajo najbolje učiti za moje pojme in ni meni všeč, pač preveč siljenja in podobnih reči. P.S.: Z Olijem pa sem tako ali tako prenehala z agilityjem ker ga kolki bolijo in je pred enim tednom imel toliko bolečine, da se vstat ni mogel in je šepal , tako da je dobil pomirjevala. Je pa v zadnejm času zelo navdušil za agijem. | |
| | | lucy Mlad pes
| Naslov sporočila: Re: Agility Tor Nov 11, 2008 5:29 pm | |
| Rusi, delaj kakor hočeš, in misliš da je nabolje za tvojega psa. Jaz Bonie pač ne silim, v nobeno stvar, ker tui če mene nekdo v nekaj slil, mi ni všeč. In delam z njo take stvari, ki ji ne škodujejo. Pa če veš, da Flo matrajo nogice, nevem koliko je pametno. MA dej, brezveze da kle zdej neki govorim. Tudi Boni mi je enkrat padla iz mosta, ker sta šla dva psa čez, jaz nisem vidla, unega, on ne mene. In sva še nekrat poskusili, je šla brz problema, dela pa na igračko ali pa hrano. In raje vidim, da se kasneje nekaj nauči, kot pa da se mi potem boji recimo palisade in se poškoduje. Pa palisade tudi probati nočem, ker ona kakor je, bi mi pred rdečo dol skočila. | |
| | | flo Mlad pes
| Naslov sporočila: Re: Agility Tor Nov 11, 2008 5:59 pm | |
| - Citiram :
- Pa palisade tudi probati nočem, ker ona kakor je, bi mi pred rdečo dol skočila.
Hmm... tole mi ni jasno... Ti palisade nočeš probati, ker se bojiš, da ti ne bo naredila con? Samo, kdaj pa potem misliš? Boš vedno odlašala? | |
| Naslov sporočila: Re: Agility Tor Nov 11, 2008 6:02 pm | |
| če mene prašaš sta vajina psa premlada za palisado (saj še nista eno leto, ne?)...tam še kako trpijo komolci.. | |
| | | flo Mlad pes
| Naslov sporočila: Re: Agility Tor Nov 11, 2008 6:05 pm | |
| To, razumem, če ne gre čez palisado, zaradi obermenitve komolcev. Ampak zaradi tega, da pa bi skočila čez rdečo, da se boji pa ne zastopim.
Drugače, pa jaz ne mislim, iti čez palisado... več za zdaj! | |
| | | Alja. Admin
Število prispevkov : 2474 Age : 29 Kraj : Radenci Registration date : 02/05/2008
| Naslov sporočila: Re: Agility Tor Nov 11, 2008 6:08 pm | |
| Se ne dela palisada postopoma? No, nevem. Mi smo delali tako, da smo imeli palisado čisto nizko, ene pol metra dvignjeno, potem smo pa počasi dajali višje.. | |
| Naslov sporočila: Re: Agility Tor Nov 11, 2008 6:14 pm | |
| ni nujno...mi smo že na začetku delali na polni višini (s tem da je bila takrat še višja)... | |
| | | lucy Mlad pes
| Naslov sporočila: Re: Agility Tor Nov 11, 2008 6:42 pm | |
| Ne, zaradi tega, da mi ne bi naredila con. Samo ona kakor je norc, bi skočla dol, in to ni dobro zanjo... Pri mostu pa lepo dela cone Pa še mnenja, sem, da je premada, ker tisto je res strmo. Jaz ne mislim pretiravat z agijem. In pač, bolje je da zna, kasneje vse ovire, kot pa da, ti kot mladič zna vs, in imaš pol zdravstvene probleme | |
| | | Sponsored content
| Naslov sporočila: Re: Agility | |
| |
| | | | Agility | |
|
Similar topics | |
|
| Permissions in this forum: | Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
| |
| |
| |