Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

KazaloPortal Malo Po GalleryLatest imagesIščiRegistriraj sePrijava
Meni

Latest topics
» kratkodlaki border colli
Agility - Page 17 EmptyTor Jun 17, 2014 1:10 pm by airedale10

» Mačji triki
Agility - Page 17 EmptyPet Mar 08, 2013 5:14 pm by ursa1234

» Nekaj o rodovniku & izbira primernega vzreditelja
Agility - Page 17 EmptyČet Feb 28, 2013 5:21 pm by airedale10

» Moje živalce
Agility - Page 17 EmptyNed Feb 10, 2013 6:15 pm by airedale10

» Berny
Agility - Page 17 EmptySob Jul 21, 2012 3:52 pm by berny&zala

» Labradorec [Labrador Retiever]
Agility - Page 17 EmptyPon Jun 25, 2012 3:31 pm by Hov-hov

» Sindy*
Agility - Page 17 EmptyPon Jun 18, 2012 9:08 pm by momokika

» How.<3
Agility - Page 17 EmptyPon Jun 18, 2012 9:05 pm by momokika

» Piramida
Agility - Page 17 EmptyPon Jun 18, 2012 5:45 pm by momokika

Agility

Go down 
+25
Tibetanka
Zoya
Katk.
Samojedka Nala
enna
lemurka
avy
friga
lucy
Larra
flo
metulchk
aska
Westi
Monika
anncii.^^
sara
cotton candy
najchy
blue
Alja.
Urška
Balu
Maša
Katek
29 posters
Pojdi na stran : Previous  1 ... 10 ... 16, 17, 18 ... 21 ... 25  Next
AvtorSporočilo
cotton candy
Mlad pes
cotton candy

Število prispevkov : 905
Kraj : Škofja Loka
Registration date : 02/05/2008

Agility - Page 17 Empty
ObjavljaNaslov sporočila: Re: Agility   Agility - Page 17 EmptyNed Nov 09, 2008 9:47 pm

na shaping...desko daj na tla in naj sama počne z njo kar se ji dopade..na koncu bo že hodila po njej in ji ne bo neprijetna izkušnja...gugalnice pa je NE uči na polni višini...daj desko na tla in ko bo že čisto sproščena pri hoji po deski, ji daj zvito brisačo/drvo spodaj itd...postopoma zvišuj..v našem društvu imamo k sreči na voljo, da se da regulirat podstavek..
Nazaj na vrh Go down
Maša
Admin
Maša

Število prispevkov : 3394
Kraj : SlovKonjice
Registration date : 25/03/2008

Agility - Page 17 Empty
ObjavljaNaslov sporočila: Re: Agility   Agility - Page 17 EmptyNed Nov 09, 2008 9:51 pm

flo je napisal/a:
Mene pa zdaj zanima...

Flo je fuul plašne narave in niti tačke ne upa dati na gugalnico. zdaj pa kako naj jo prepričam, da to ni nič hudega.?

in, v kateri kategoriji bo "tekmovala" v L ali M? Ker je kar mahjna. Veeliko manjša od Mikea.

Lp
Izmeri ji plečno višino mislim, da se nad 45 cm tekmuje v L, sicer pa naj kdo prilepi pravilnik če ga ima kdo slučajno pri "roki".
Nazaj na vrh Go down
http://dogland.naspletu.com
najchy
Moderator
najchy

Število prispevkov : 2446
Kraj : Strunjan

Agility - Page 17 Empty
ObjavljaNaslov sporočila: Re: Agility   Agility - Page 17 EmptyNed Nov 09, 2008 9:56 pm

In ko bosta prišli na mal višjo naj ti kdo gugo na začetku pridrži in počasi dol spušča da se ne bo ustrašla ropota.
Nazaj na vrh Go down
http://www.freewebs.com/najchy/
cotton candy
Mlad pes
cotton candy

Agility - Page 17 Empty
ObjavljaNaslov sporočila: Re: Agility   Agility - Page 17 EmptyNed Nov 09, 2008 9:59 pm

Small: plečna do 35 cm
Medium: plečna od 35 do 43 cm
Large: plečna nad 43 cm
Nazaj na vrh Go down
Katek
Admin
Katek

Število prispevkov : 941
Kraj : Slov. Konjice
Registration date : 24/03/2008

Agility - Page 17 Empty
ObjavljaNaslov sporočila: Re: Agility   Agility - Page 17 EmptyNed Nov 09, 2008 10:58 pm

Rusi, poskusi ji klikati že vsak pogled ali korak proti gugalnici, potem pa vse bližje, dokler se je nebo dotaknila s tačko. Potem dvigni gugalnico za cca. 10cm in klikni ko se je bo dotaknila - je potisnila proti tlom. Nato pa to stopnjuješ. Ko se ne boji veš poka gugalnice, jo spodbudiš da gre čez, s tem da zadnji del pridržiš in ga počasi spuščaš.
Vsaj tako smo mi delali. Nasmejan
Nazaj na vrh Go down
https://dogs-rulz.slovenianforum.com
flo
Mlad pes
flo

Število prispevkov : 1208
Registration date : 24/05/2008

Agility - Page 17 Empty
ObjavljaNaslov sporočila: Re: Agility   Agility - Page 17 EmptyPon Nov 10, 2008 3:51 pm

Oo, hvala vseem! Kiss
Bom poskusila tako delati, kakor ste mi povedali in vam sporočim! smeh

Drugače se mi pa zdi, da ima Flo plečno višino tam nekje okoli 43-45cm. Je res zelo mala! Tako, da če bo še kej zrastla, greva potem v L! smeh

Lp
Nazaj na vrh Go down
cotton candy
Mlad pes
cotton candy

Agility - Page 17 Empty
ObjavljaNaslov sporočila: Re: Agility   Agility - Page 17 EmptyPon Nov 10, 2008 4:30 pm

flo bo vsekakor v L...
Nazaj na vrh Go down
flo
Mlad pes
flo

Agility - Page 17 Empty
ObjavljaNaslov sporočila: Re: Agility   Agility - Page 17 EmptyPon Nov 10, 2008 5:12 pm

CC, se mi je zdelo, ja, da bo Flo šla v L, ampak me je zmotilo to, da je tako majhnaa! Nasmejan
Nazaj na vrh Go down
Larra
Mladiček
Larra

Število prispevkov : 131
Kraj : Kranj
Registration date : 29/10/2008

Agility - Page 17 Empty
ObjavljaNaslov sporočila: Re: Agility   Agility - Page 17 EmptyPon Nov 10, 2008 5:57 pm

Mi pa smo v mali šoli malo probavali za tole gugalnico... smeh
Enkrat so dali na tla sam desko, pa je dala Boni samo sprednji dve nogi gor, več ne, naslednji teden pa smo probali na pravo gugalnico in je delala isto...sploh ni upala iti več... Ne vem
Kako naj jo navadim...? smeh
LP
Nazaj na vrh Go down
cotton candy
Mlad pes
cotton candy

Agility - Page 17 Empty
ObjavljaNaslov sporočila: Re: Agility   Agility - Page 17 EmptyPon Nov 10, 2008 6:09 pm

mislim, da imaš tukaj naštetih več kot dovolj načinov Wink Obračam oči
Nazaj na vrh Go down
lucy
Mlad pes
lucy

Število prispevkov : 935
Registration date : 08/05/2008

Agility - Page 17 Empty
ObjavljaNaslov sporočila: Re: Agility   Agility - Page 17 EmptyPon Nov 10, 2008 9:25 pm

Samo ena pripomba... Nevem, kako boš odregirala na to ,Rusi...
Ampak ko sva šli skupaj na poligon, si za Bonie, ki je šla že večkrat čez most, šla tudi s Flo, nič narbe, če bi pri mostu ostalo. in ko si šla sol z mosta si probala gugalnico, in ko je padla na tla(gugalnica), s je Flo ustrašila Wink Nato si šla še na palisado, pa je šla Flo, zelo prestrašeno, in čisto sklonjeno čez. Midva z Bonie sva delali samo most, tunel, in preskoke, kadar so bili inštruktorji. je res da je Flo starejša. samo če jo je bilo strah, in si to videla že pri mostu, zakaj si jo potem še čez druge poslala?
Upam, da ne zameriš za tole... Wink
Nazaj na vrh Go down
flo
Mlad pes
flo

Agility - Page 17 Empty
ObjavljaNaslov sporočila: Re: Agility   Agility - Page 17 EmptyPon Nov 10, 2008 9:56 pm

Hmm... jst kle ne vidim problema. Res, je, da je šla Flo čez most enkrat malo bolj prestrešeno, drugič, je šla čisto normalno, gugalnico, je šla pa tudi, takoj čez brez problema, samo potem se je malo prestrašila, ker se je prepogibala.(sm šla pa gugalnico, ker mi je tudi špela tako rekla, da grem lahko, ker sem jo spraševala), palisado, sva šli pa samo enkrat, in tam tudi je šla brez problema, počasi je šla pa zaradi tega, ker Flo ni norc, in gre previdno čez vse ovire. Slalom gre tudi bolj počasi, pa se ga ne boji. Saj, bom pa ja vedela, kdaj se moj pes boji in kdaj ne.
Nazaj na vrh Go down
lucy
Mlad pes
lucy

Agility - Page 17 Empty
ObjavljaNaslov sporočila: Re: Agility   Agility - Page 17 EmptyPon Nov 10, 2008 10:07 pm

Okej, okej, sej sama veš Wink Slalom pa itak zelo lpo dela, samo je malo razlike med slalomom in gugalnico ali palisado se ti ne zdi?
Nazaj na vrh Go down
cotton candy
Mlad pes
cotton candy

Agility - Page 17 Empty
ObjavljaNaslov sporočila: Re: Agility   Agility - Page 17 EmptyPon Nov 10, 2008 10:09 pm

no ja..tukaj se strinjam z lucy....
gugalnica je ena težjih ovir za pse in če pridobijo slabo izkušnjo, se je bodo še kar nekaj časa otepali oz bo težko popraviti napako...
gugalnica je ena tistih ovir, ki se vsekakor ne smejo samo ''zdelati''-to pomeni 'čez iti' zlepa ali zgrda..treba je delati postopno, pa tudi tri nove cone na enem treningu so preveč za mladega neizkušenega psa..
Nazaj na vrh Go down
najchy
Moderator
najchy

Število prispevkov : 2446
Kraj : Strunjan

Agility - Page 17 Empty
ObjavljaNaslov sporočila: Re: Agility   Agility - Page 17 EmptyPon Nov 10, 2008 10:11 pm

Nism vidla kaj se je zgodilo ampak bom useno neki napisala.
Učasih je dobro ponovit kakšno oviro ki se je pes prestraši.

Napr. če pade iz mosta in se prestraši ga je dobro enkrat ponovit pol pa raztur igra hranca skratka žur,da pes vidi da ni nič hudega.
Nazaj na vrh Go down
http://www.freewebs.com/najchy/
flo
Mlad pes
flo

Agility - Page 17 Empty
ObjavljaNaslov sporočila: Re: Agility   Agility - Page 17 EmptyPon Nov 10, 2008 10:45 pm

Enkrat je šla čez gugalnico, ker so mi tako tudi drugi člani agija rekli. Potem, ko se je ustrašila, sva šli pa samo šeenkrat do polovice, ali pa še manj in sem kliknila, ter dala igračko/priboljšek(ne vem kaj sem takrat imela) in potem konec gugalnice. pika in konec, tako je bilo jaz kle ne vidim problema. Edino to, da se flo boji gugalnice, kar pa bi se jo itak, pa tudi če ni bi šla takrat gor na njo.
Nazaj na vrh Go down
flo
Mlad pes
flo

Agility - Page 17 Empty
ObjavljaNaslov sporočila: Re: Agility   Agility - Page 17 EmptyPon Nov 10, 2008 10:47 pm

Pozabila povedat, da greva jutri spet na agi, in vam sporočim kako je bilo! smeh
Nazaj na vrh Go down
Maša
Admin
Maša

Število prispevkov : 3394
Kraj : SlovKonjice
Registration date : 25/03/2008

Agility - Page 17 Empty
ObjavljaNaslov sporočila: Re: Agility   Agility - Page 17 EmptyTor Nov 11, 2008 4:56 pm

Jaz se strinjam z Rusi. To pa ni nič takšnega, da če se ene ovire boji, da je "kul" če gre še ostale probat. Meni se Oli boji gugalnice, palisade se mi je včasih in prav tako mosta se mi je včasih bal. Vendar mi je na zadnjem treningu čisto preveč "raztutal" most oziroma mi je tekel hitro in naredil cone. Palisada je pa tudi O.K. pri Oliju in gre lepo mimo, gugalnice se boji ker v moje bivšem KDju ne znajo najbolje učiti za moje pojme in ni meni všeč, pač preveč siljenja in podobnih reči. Ne vem

P.S.: Z Olijem pa sem tako ali tako prenehala z agilityjem ker ga kolki bolijo in je pred enim tednom imel toliko bolečine, da se vstat ni mogel in je šepal , tako da je dobil pomirjevala. Je pa v zadnejm času zelo navdušil za agijem.
Nazaj na vrh Go down
http://dogland.naspletu.com
lucy
Mlad pes
lucy

Agility - Page 17 Empty
ObjavljaNaslov sporočila: Re: Agility   Agility - Page 17 EmptyTor Nov 11, 2008 5:29 pm

Rusi, delaj kakor hočeš, in misliš da je nabolje za tvojega psa. Jaz Bonie pač ne silim, v nobeno stvar, ker tui če mene nekdo v nekaj slil, mi ni všeč. In delam z njo take stvari, ki ji ne škodujejo.
Pa če veš, da Flo matrajo nogice, nevem koliko je pametno. MA dej, brezveze da kle zdej neki govorim. Wink

Tudi Boni mi je enkrat padla iz mosta, ker sta šla dva psa čez, jaz nisem vidla, unega, on ne mene. In sva še nekrat poskusili, je šla brz problema, dela pa na igračko ali pa hrano. In raje vidim, da se kasneje nekaj nauči, kot pa da se mi potem boji recimo palisade in se poškoduje. Pa palisade tudi probati nočem, ker ona kakor je, bi mi pred rdečo dol skočila.
Nazaj na vrh Go down
flo
Mlad pes
flo

Agility - Page 17 Empty
ObjavljaNaslov sporočila: Re: Agility   Agility - Page 17 EmptyTor Nov 11, 2008 5:59 pm

Citiram :
Pa palisade tudi probati nočem, ker ona kakor je, bi mi pred rdečo dol skočila.

Hmm... tole mi ni jasno...
Ti palisade nočeš probati, ker se bojiš, da ti ne bo naredila con? Samo, kdaj pa potem misliš? Boš vedno odlašala?
Nazaj na vrh Go down
cotton candy
Mlad pes
cotton candy

Agility - Page 17 Empty
ObjavljaNaslov sporočila: Re: Agility   Agility - Page 17 EmptyTor Nov 11, 2008 6:02 pm

če mene prašaš sta vajina psa premlada za palisado (saj še nista eno leto, ne?)...tam še kako trpijo komolci..
Nazaj na vrh Go down
flo
Mlad pes
flo

Agility - Page 17 Empty
ObjavljaNaslov sporočila: Re: Agility   Agility - Page 17 EmptyTor Nov 11, 2008 6:05 pm

To, razumem, če ne gre čez palisado, zaradi obermenitve komolcev. Ampak zaradi tega, da pa bi skočila čez rdečo, da se boji pa ne zastopim.

Drugače, pa jaz ne mislim, iti čez palisado... več
za zdaj!
Nazaj na vrh Go down
Alja.
Admin
Alja.

Število prispevkov : 2474
Kraj : Radenci

Agility - Page 17 Empty
ObjavljaNaslov sporočila: Re: Agility   Agility - Page 17 EmptyTor Nov 11, 2008 6:08 pm

Se ne dela palisada postopoma? Ne vem No, nevem. Mi smo delali tako, da smo imeli palisado čisto nizko, ene pol metra dvignjeno, potem smo pa počasi dajali višje..
Nazaj na vrh Go down
http://chappiii.slohosting.com
cotton candy
Mlad pes
cotton candy

Agility - Page 17 Empty
ObjavljaNaslov sporočila: Re: Agility   Agility - Page 17 EmptyTor Nov 11, 2008 6:14 pm

ni nujno...mi smo že na začetku delali na polni višini (s tem da je bila takrat še višja)...
Nazaj na vrh Go down
lucy
Mlad pes
lucy

Agility - Page 17 Empty
ObjavljaNaslov sporočila: Re: Agility   Agility - Page 17 EmptyTor Nov 11, 2008 6:42 pm

Ne, zaradi tega, da mi ne bi naredila con. Samo ona kakor je norc, bi skočla dol, in to ni dobro zanjo... Pri mostu pa lepo dela cone Wink Pa še mnenja, sem, da je premada, ker tisto je res strmo.

Jaz ne mislim pretiravat z agijem. In pač, bolje je da zna, kasneje vse ovire, kot pa da, ti kot mladič zna vs, in imaš pol zdravstvene probleme Wink
Nazaj na vrh Go down
Sponsored content

Agility - Page 17 Empty
ObjavljaNaslov sporočila: Re: Agility   Agility - Page 17 Empty

Nazaj na vrh Go down

Agility
Nazaj na vrh 
Stran 17 od 25Pojdi na stran : Previous  1 ... 10 ... 16, 17, 18 ... 21 ... 25  Next
 Similar topics
-
» Agility tekma Maribor
» Agility tekma KD Krim
» Agility 4fun - 23.8. KD Barje